BEERSEL - Bierhuis Oud Beersel heropent morgen

C21 Css

BEERSEL - Bierhuis Oud Beersel heropent morgen

Bierhuis_oud_beersel
 

Brouwerij Oud Beersel blijft alvast niet bij de pakken zitten ter gelegenheid van het nieuwe jaar. Integendeel, Gert Christiaens stroopte eens te meer de mouwen op en stelde alles in het werk om het voormalige Bierhuis Oud Beersel uit 1934 terug te heropenen, 20 jaar na de sluiting.

 

Dit zal gefaseerd gebeuren om klaar te zijn voor de officiële opening van het Bierhuis dat voorlopig gepland staat voor de tweede helft van februari. Brouwerij Oud Beersel werd opgestart in 1882. Eind 2002 in haar voortbestaan bedreigd, moest er wat gebeuren. Gelukkig, dank zij Gert Christiaens werd de brouwerij in 2005 overgenomen en heropgestart. Vandaag is Brouwerij Oud Beersel meer dan een begrip in de regio en heel ver er buiten, zelfs over de landsgrenzen heen!  

 

En sinds enige tijd is ook de naam van Bierhuis Oud Beersel terug opgedoken en geraakte bekend dat het in verschillende stappen zal worden heropgestart. In feite is er sprake van Bierhuis Oud Beersel al van 1934. Toen werd de boerderij en het karhuis op de nieuwe brouwerijsite door Egidius Vandervelden omgevormd tot een café. Zijn dochter Marie-Thérèrese nam de bar over en stond achter de toog tot 1988, waarna de fakkel werd overgenomen door haar zoon Danny Draps, dit tot einde 2002. Het jaar nadien werd het gebouw verkocht en omgevormd tot een bloemenwinkel. Ook hier bleven de mooie liedjes niet duren. Omdat de bloemenwinkel aan het sluiten was, kreeg Gert Christiaens in 2017 de kans dit gebouw te kopen en rijpte ook de idee tot de heropening van de oude bar van de brouwerij of Bierhuis Oud Beersel.

 

De heropstart gebeurt wel in verschillende stappen. Aanpassingswerken en verbouwingen bleken noodzakelijk, zeker met corona als dreigende en bepalende factor. Daar werd de voorbije maanden dan ook meer dan werk van gemaakt, met de eisen van verluchting en dgl naar de toekomst toe. Het Bierhuis werd dan ook grondig gerenoveerd en zorgt zo ook voor een nieuw tijdperk voor Oud Beersel of met andere woorden gezegd: “Gert bracht nieuw leven in de brouwerij! “…. Benieuwd hoe het Bierhuis gerenoveerd werd, met o.m. een Vanderveldenzaal en Winderickxzaal? De bieren die je kunt degusteren zijn van Oud-Beersel en de afstand met de brouwerij werd ook zo kort mogelijk gehouden. Je kan het vanaf 8 januari ontdekken. Openingsuren op donderdag en vrijdag van 14u tot 22u, op zaterdag van 10u tot 22u en op zondag van 10u tot 18u. Voor meer info kan je terecht op www.oudbeersel.com . Dit was al een eerste stap en er komen er nog!

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 jan 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 03 jul 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 27 jun 2022

archief