BEERSEL - Heemkundig Genootschap stelt de vier jeugddomeinen van DWORP voor

C21

BEERSEL - Heemkundig Genootschap stelt de vier jeugddomeinen van DWORP voor

Fresnaye
 

In de nieuwe publicatie van het Heemkundig Genootschap van Witthem Beersel, nummer 92 van de reeks ‘En het dorp zal duren…’ worden de vier jeugddomeinen in Dworp voorgesteld: Kajottersdomein, nu Hanenbos, La Fresnaye op het Krabbos, Wolveringen nabij het Krabbos en Vormingscentrum op de Destelheide. Dit boek telt 66 bladzijden en is rijkelijk geïllustreerd met uniek fotomateriaal.

Het landelijke, heuvelachtige Dworp is gekend voor zijn veelvuldige steile paadjes en wegeltjes, mooie vergezichten, weide akkers en veel bossen. Dworp was van oudsher een dorp van landbouwers met beperkte nijverheid. Het rustig, lieflijk en gezond landschap werd door verschillende bestuurders en instellingen schrander opgemerkt toen zij voor hun vormingswerk een gepast domein zochten. Wanneer de Dworpse Graaf en oud-burgemeester Ferdinand Cornet de Grez na WO I een groot deel van zijn beboste eigendommen te koop stelde, bood zich een uitstekende gelegenheid aan om grote stukken grond aan te kopen. Zo ontstonden in Dworp, het Krabbos, het Diesbeekbos en het Hanenbos, drie Jeugddomeinen waar in de 20e en 21e eeuw geschiedenis werd geschreven. Het vierde domein op de Destelheide is van latere datum.

Met deze publicatie blijven we in Dworp. Auteur Willy Debraekeleer -ons actief commissielid uit Dworp- is hier niet aan zijn proefstuk toe: de reus in het Kajottersbos, Kapellen en kruisen in de Sint-Gurikparochie, huizen en hun bewoners,… Willy koestert genegen-en verbondenheid met zijn zijn geboortedorp: via zijn bijdragen in ‘En het dorp zal duren…’ kan iedereen hiervan genieten. 

Dit nummer kan besteld worden voor 14 euro (10 euro voor het nummer + 4 EUR voor de verzendingskosten). Na overschrijving van dit bedrag op rekeningnummer BE 24 0013 1143 4138 met vermelding: ‘EHDZD nr 92’ en de vermelding van uw naam en leveringsadres, wordt het boek opgestuurd. 

Een jaarabonnement op het tijdschrift, vier nummers per jaar, kost 30 EUR. Na overschrijving van dit bedrag op rekeningnummer BE 24 0013 1143 4138 met vermelding: ‘Abon 2022’ en de vermelding van uw naam en leveringsadres ontvangt u de reeds verschenen nummers van de lopende jaargang. Via een abonnement doet u dus 10 euro profijt.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 jan 2022
Elsie De Greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 27 feb 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 22 feb 2024
Hugo Devillé | 15 feb 2024
Hugo Devillé | 14 feb 2024
Hugo Devillé | 12 feb 2024
Marc Sluys | 12 feb 2024
Roger Swalens | 10 feb 2024

archief