Strijd tegen alcohol en drugs in het verkeer en overdreven snelheid in PZ ZENNEVALLEI

C21

Strijd tegen alcohol en drugs in het verkeer en overdreven snelheid in PZ ZENNEVALLEI

Zennevallei_pz_halle
 

Omdat drinken en rijden niet samen gaan en aangezien alcohol nog steeds een groot aandeel betreft in het aantal verkeersongevallen, zet de politiezone Zennevallei regelmatig acties op poten in de strijd tegen alcohol in het verkeer. 

Zo ook afgelopen weekend toen meerdere verkeerscontroles plaats hadden op het grondgebied van de zone Zennevallei.

Op zaterdag lag de focus voornamelijk op het rijden onder invloed van alcohol en/of andere stoffen die de rijvaardigheid kunnen beïnvloeden. In een eerste tijd werd er gecontroleerd in Buizingen om vervolgens het controledispositief te verplaatsen naar Alsemberg. Zo blijven we nooit lang op één en dezelfde plaats staan en vinden we het belangrijk om een bredere dekking te bekomen van ons grondgebied. Ook kijken we naar de regio’s die op dat moment getroffen worden door onder meer een stijgend aantal woninginbraken in de hoop zo potentiële dieven af te schrikken of op heterdaad te betrappen. 

In totaal werden er 637 bestuurders gecontroleerd. 38 onder hen bleken iets alcoholisch te hebben gedronken. 27 bestuurders zaten boven de strafbare alcohollimiet. Drie onder hen zagen hun rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen. 

Op zondag werd er voornamelijk gecontroleerd op overdreven snelheid waarbij de laagvliegers uit het verkeer worden geplukt door motorrijders verbonden aan de dienst Verkeer van de politiezone Zennevallei. Qua locatie werd er geopteerd voor Huizingen, Alsembergsesteenweg en Sint-Pieters-Leeuw, met name de Galgstraat. Hierbij werden 1 454 voertuigen gecontroleerd waarbij 94 voertuigen te snel reden. Van de 94 voertuigen werden er 36 staande gehouden. Een bestuurder, dewelke aan 99 km/u werd geflitst binnen de bebouwde kom, trachtte zich te onttrekken aan de vaststellingen, maar kon, na doorgedreven patrouille met meerdere ploegen, toch worden tegen gehouden. De jongeman testte bovendien ook positief op het gebruik van cannabis. Hij zag zijn rijbewijs dan ook onmiddellijk ingetrokken voor een periode van 15 dagen. Elke geïntercepteerde bestuurder werd eveneens onderworpen aan een ademtest. Op één na kenden deze allen een negatief resultaat. De bestuurder die toch een positieve ademtest aflegde (0.63 mg/UAL) mocht ter plaatse een boete van 1 269,06 euro betalen en zag zijn rijbewijs ingehouden voor zes uur. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 jan 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 26 jan 2023

archief