BEERSEL - Voor PoëzieParkoer 2022 kan men vanaf 27 januari op pad

C21

BEERSEL - Voor PoëzieParkoer 2022 kan men vanaf 27 januari op pad

Editiepajot_bart_devill___sociaal_huis_huizingen
Sociaal huis Huizingen, start van de PoëzieParKoer 2022 / foto Bart Devillé
 

 

Naar aanleiding van de jaarlijkse Poëzieweek organiseren de Beerselse Cultuurdienst, Bibliotheek Beersel en Visit Beersel in samenwerking met de gemeenteschool van Huizingen, het Provinciedomein Huizingen, het Sociaal Huis en de Academie Orfeus opnieuw een PoëzieParKoer. Deze poëtische wandeling van ongeveer 6 km langs 50 gedichten met als thema 'Natuur' voert je dit jaar langs vele charmante plekjes in Huizingen en start aan het Sociaal Huis(oud-gemeentehuis Huizingen Torleylaan 13 1654 Huizingen). Vanaf donderdag 27 januari kan iedereen op pad, de gedichten kunnen gelezen worden tot het einde van de paasvakantie.
In december 2021 lanceerden de partners een poëziewedstrijd rond het thema 'Natuur'. Verschillende Beerselaars lieten zich inspireren door alle wat groeit en bloeit en kropen in hun pen. Na een succesvolle inzameling, werden de 50 mooiste, bijzonderste en meest ontroerende gedichten verkozen voor een plekje op het PoëzieParKoer.

Ook aan deze editie hangt opnieuw een wedstrijd samen. Elke wandelaar mag namelijk één gedicht als favoriet aanwijzen en maakt daarbij kans op een mooie prijs. Op zondag 15 mei 2022 zetten we de publiekslieveling onder de 'gevestigde waarden' (14+) én die onder het 'aanstormend talent' (14 jaar of jonger) feestelijk in de bloemetjes, en krijgen alle 50 laureaten hun ParKoergedicht mee naar huis. Het stemformulier kan je meenemen aan het startpunt van de wandeling: het Sociaal Huis in Huizingen. Vorg jaar  organiseerden de gemeente Beersel en de Alsembergse scholen voor het eerst PoëzieParkoer 2021. Toen bracht deze poëtische wandeling de deelnemers langs 10 charmante plekjes in Alsemberg en 50 gedichten rond het thema “Samen”. Ruim 400 sportieve poëzieliefhebbers brachten toen hun stem uit op hun favoriete gedicht.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 jan 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 26 jan 2023

archief