De gemeente BEERSEL herziet de tariefreglementen

C21

De gemeente BEERSEL herziet de tariefreglementen

Editiepajot_bart_devill___moesjebaaz_beersel
foto Bart Devillé
 

 

Op de volgende Beerselse gemeenteraad van woensdag 26 januari krijgen de raadsleden de kans zich uit te spreken en te stemmen over verschillende  tariefreglementen voor het gebruik van de gemeentelijke sociaal-culturele infrastructuur en andere locaties.

Schepen Elsie De Greef(N-VA): “We hebben deze tariefreglementen onder handen genomen omdat de aanvraagprocedure voor onze zaalreservaties is veranderd, we werken nu via Ticketgang. TicketGang is een nieuw onlineprogramma voor zaal- en materiaalverhuur. De module zaalverhuur is een tool voor zowel verenigingen als particulieren om de beschikbaarheid van zalen te bekijken en te reserveren voor een gewenste datum. Het begrip zalen is hierbij ruim opgevat en omvat zowel de Beerselse sport-, cultuur- als jeugdinfrastructuur. De zaal en zaalbezetting wordt eenvoudig grafisch weergegeven.

Bij materiaalverhuur werkt de module op dezelfde manier, alleen is hier een betaling voorafgaand aan het gebruik vereist. “

 De schepen kondigde nog aan op de algemene vergadering van de cultuurraad in februari hierover uitgebreid info geven aan de Beerselse verenigingen. Schepen De Greef: “ Ondertussen zijn er bij de 4 reglementen ook een aantal andere aanpassingen gebeurd.

De uitleendienst Vrije tijd stelt herbruikbare bekers ter beschikking en worden online aangevraagd via Ticketgang (al het materiaal zit nu samen en niet meer bij de jeugddienst). Gebruiksvergoedingen permanent/ repetitief worden jaarlijks i.p.v. halfjaarlijks aangerekend (vroeger ook een verschil tussen sport, jeugd, cultuur).” De schepen gaf ook nog mee dat er een paar specifieke wijzigingen per reglement zijn: “De lokalen van de Grote Sleutel, Blokbos/Oud-gemeentehuis/Goutstouwersstraat in Lot en de refter

GBS Huizingen zijn niet langer beschikbaar voor verhuur. Voor het tariefreglement gemeentelijke feestzaal Beersel: De toeslag ‘Gebruik frigo’s en gebruik materiaal keuken’ wordt weggelaten en geïntegreerd in het tarief ‘Gebruik afwaskeuken of gebruik keuken zonder kooktoestellen’. Voor het tariefreglement Moesjebaaz wordt het repetitief tarief weggelaten wegens onlogisch (prijs repetitief/dag is duurder dan occasioneel tarief/dag) en bij het tariefreglement voor het kasteel van Beersel wordt de maximale bezetting voor het kasteel is 99 personen (ipv 180) volgens het nieuw zonaal reglement.” Het wordt nu uitkijken hoe de stemming hierover gaat verlopen woensdag 26 januari, maar veel tegenstand wordt niet verwacht.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 jan 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 26 jan 2023

archief