BEERSEL Tutti Fratelli brengt theater met een boodschap

C21

BEERSEL Tutti Fratelli brengt theater met een boodschap

Editiepajot_bart_devill___tutti_fratelli
ingezonden foto
 

 

Binnenkort komt Tutti Fratelli naar Beersel met De Hoop, een muziektheatervoorstelling die verhaalt over rijken die rijker worden, een woekerend virus en mannen die de wilde zee trotseren voor een beter leven.

Nadat de tournee meerdere malen werd uitgesteld en de première gespeeld werd zonder publiek, verschijnt De Hoop eindelijk voor het grote publiek in CC de Meent op zaterdag 5 maart 2022. Met De Hoop vist Tutti Fratelli uit de diepte van de zee een muzikale vertelling op. De Hoop, naar “Op Hoop van zegen, een spel van de zee” (1900) geschreven door Herman Heijermans, blijft 120 jaar na datum tijdloos actueel. Erik Vlamink transponeerde dit Hollandse vissersverhaal naar een tekst voor Tutti Fratelli, Antwerps gebekt, vol strijdlust tegen sociaal onrecht. Geheel zichzelf en altijd anders brengt de troep van Tutti Fratelli zijn versie van deze klassieker, in een regie van niemand minder dan Reinhilde Decleir.

 

Maar de echte sterren zijn toch de acteurs die met glans hun rol in De Hoop vertolken. Bijzonder is dat Tutti Fratelli theater maakt met personen die minder kansen kregen in hun leven. Denk hierbij aan mensen in armoede, met psychische problemen of met een beperking. Op die manier maakt Tutti Fratelli theater dat anders is dan “gewoon” theater, steeds doorspekt met maatschappijkritiek. De must-see van dit theaterseizoen.Vóór de voorstelling kan je vrijblijvend genieten van een gratis inleiding door Bert Demunter, theaterkenner en huisspreker van CC de Meent. Tutti Fratelli – De Hoop

Za 5/03/2022 20.15u (inleiding om 19.30). CC de Meent, Beersel Tickets en info: www.demeent.be .

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 feb 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 26 jan 2023

archief