BEERSEL - Guido Degelaen kreeg gouden medaille voor Sportverdienste

C21

BEERSEL - Guido Degelaen kreeg gouden medaille voor Sportverdienste

Editiepajot_bart_devill___guido_degelaen
ingezonden foto
 

 

Voor 50 jaar inzet als bestuurder en lid van DAVOC Lot werd zaterdag in Sportcomplex Vogelenzang te Lot, Guido De Gelaen gehuldigd. Hij kreeg de gouden gemeentelijke medaille voor Sportverdienste opgespeld. Hij is inderdaad al 50 jaar actief in de Beerselse volleybalwereld: aan vankelijk bij de volleybalclub van Lot, later, ingevolge de fusies met de volleybalclubs van Dworp en Alsemberg, van DAVOC Lot. Hij maakte al als tiener kennis met volleybal en bleef zich op alle mogelijke manieren verdienstelijk maken voor deze mooie sport:

als invallend conciërge, als scheidsrechter, als verantwoordelijke van de bar en nog zoveel andere dingen… Schepen van Sport, Elsie De Greef(N-VA): “Het is dankzij mensen zoals jij dat een sportclub kan blijven bestaan. “

 

Op 15 juli 1971 werd Guido lid van Volley Lot, de voorloper van Davoc Lot. In haar gelegenheidstoespraak gaf schepen De Greef een overzicht van de volleyloopbaan van Guido: “Tijdens je actieve volleybalperiode ben je in 1980 bestuurslid geworden en dat ben je nog altijd. Je hebt je eerst verdienstelijk gemaakt als markeerder bij jeugdwedstrijden, soms tot 3 wedstrijden per dag. En eind de jaren negentig ben je dan voltijds barman geworden. Eerst in de turnzaal van de gemeenteschool in Huizingen en nadien ook in de inkomhal van de sportschuur in Dworp. Het was pas toen de huidige sportzaal in Lot gebouwd werd dat er een vaste kantine door de club kon gebruikt worden. Ook vandaag ben je nog altijd meer dan actief voor de club. Naast het openhouden en het beheer van de kantine ben je ook verantwoordelijk voor de wedstrijdorganisatie tijdens het weekend. Dat betekent onder meer het bezorgen en controleren van de wedstijdbladen, de terreinverdeling en het begeleiden van de officiële scheidsrechters.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 feb 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 05 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024
Hugo Deville | 30 mrt 2024
Hugo Deville | 27 mrt 2024

archief