Hondenpoep blijft een probleem ook in ZENNEVALLEI

C21

Hondenpoep blijft een probleem ook in ZENNEVALLEI

Politie_zone
 

Eén van de grootste ergernissen bij inwoners is … hondenpoep. En gelukkig hebben eigenaars van honden zich de laatste jaren ook goed aangepast om de buurt hondenpoepvrij te houden. Want hondenpoep hoort nu eenmaal niet op de openbare weg of in openbaar groen, maar wel in een zakje of een hondentoilet. Zo worden ongemakjes en geurhinder vermeden. 

Echter waren er de laatste tijd in de buurt Lembeek enkele klachten over hondenpoep op de petanquebanen. Verschillende hoopjes lagen te pronken op de terreinen. Niet zo aangenaam voor de buurtbewoners, noch voor potentiële spelers van petanque. Daarom gingen de lokale politie en de gemeenschapswacht van de stad Halle samen op pad om het probleem aan te pakken.  

En gelukkig kon intussen de begeleider van één van de honden worden geïdentificeerd. Zo kon de wijkwerking van de lokale politie samen met de gemeenschapswacht enkele dagen terug een man opmerken die ook aangaf dat hij daar regelmatig langs kwam om zijn hond uit te laten. De man werd aangesproken en de wetgeving werd uit de doeken gedaan. Hopelijk stelt het probleem zich niet meer. Alleen al afgelopen jaar werden op deze manier 42 processen-verbaal opgemaakt door de lokale politie. Ook de stadsdiensten van Halle kwamen heel wat slordige eigenaars tegen. De gemeenschapswacht stelde voor 2021 tot nu zeven bestuurlijke verslagen op in kader van hondenpoep. Gelijkaardige acties zullen in de toekomst nog regelmatig herhaald worden.   

De begeleider van een hond is altijd verantwoordelijk voor het opruimen van de hondenpoep of het reinigen van de bevuilde plaats (bv. een voetpad, hondenlosloopweide, ...). Als je met je hond gaat wandelen, moet je ook minimum 2 zakjes bij je hebben om hondenpoep op te ruimen. Men mag het zakje met ontlasting deponeren in een hondentoilet of in de dichtstbijzijnde vuilnisbak, maar zeker niet in de riolering. Zo hou je de buurt schoon en plezant voor iedereen! 

Zorg jij mee voor een propere buurt?

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 feb 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Deville | 27 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Deville | 23 mrt 2024
Hugo Deville | 19 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024

archief