Beersel stapt ook in het project van “de gele doos”

C21

Beersel stapt ook in het project van “de gele doos”

Editiepajot_bart_devill___de_gele_doos
ingezonden foto
 

 

De “gele doos” kan levens redden, daar zijn al velen het over eens. In een noodsituatie moet het snel gaan. Dan is het handig dat hulpverleners weten dat ze in jouw koelkast een gele brooddoos vinden waar cruciale medische informatie in verzameld is. De gele doos is een project dat inmiddels in een aantal gemeenten in gebruik is.

De gemeente Beersel besliste om dit project ook aan te bieden. De organisatie ervan zal gebeuren in overleg met o.a. hulpdiensten, apothekers en huisartsen. In de gele doos stop je belangrijke medische en andere gegevens over jezelf, die nuttig zijn voor hulpdiensten in een noodsituatie. Je bewaart ze in je koelkast, een makkelijke vindplaats voor hulpdiensten. Door de meegeleverde sticker te plakken op de binnenkant van je voordeur, weten hulpverleners dat er een gele doos in je koelkast zit. Zo vinden ze snel de nodige informatie om gepaste hulp te bieden.

 

Inwoners van 65 en ouder en inwoners met een handicap of chronische ziekte zullen hiervoor later een persoonlijke uitnodiging ontvangen. Zo stelt de Seniorenraad van Beersel voor om de gele doos ook aan te bieden aan Beerselse senioren en mensen in kwetsbare situatie. Binnen de IGS Preventieve Gezondheid is er interesse om dit project met verschillende gemeentes uit te werken en zo ook de kosten voor aankopen en drukwerk te kunnen drukken. Sint-Pieters-Leeuw besliste al om de gele doos aan te bieden. Ook wordt nog gedacht aan Halle en Pepingen om “mee te doen”. Nog belangrijk; ook de brandweerzone staat positief tegenover het concept, maar vraagt zoveel mogelijk uniformiteit in de uitwerking ervan.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 feb 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024

archief