BEERSEL - Minister Weyts investeert in extra schoolbanken in BEERSEL

C21

BEERSEL - Minister Weyts investeert in extra schoolbanken in BEERSEL

Editiepajot_bart_devill___ben_w
ingezonden foto
 

 

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert € 1,2 miljoen in extra plaatsen in de klas in Beersel. De middelen worden verdeeld op basis van de nieuwe capaciteitsmonitor, die aantoont waar tegen schooljaar 2027-2028 een plaats tekort verwacht wordt. Dankzij de extra investering kunnen de eerste noden gelenigd worden. Daarnaast zet Weyts ook in op de bouw van gloednieuwe scholen en op huursubsidies om extra plaatsen in de klas te realiseren. “Investeren in onderwijskwaliteit betekent ook investeren in een kwaliteitsvolle plaats voor elk kind”, zegt Weyts. “De nieuwe capaciteitsmonitor zet de uitdagingen op scherp”. Vlaanderen voorziet deze regeerperiode een recordbedrag van € 3 miljard voor nieuwe of vernieuwde schoolinfrastructuur – nog eens € 500 miljoen meer dan in de vorige regeerperiode, toen de inhaalbeweging werd ingezet. Ook het budget voorzien voor structurele extra plaatsen in bestaande scholen is met € 360 miljoen historisch hoog: nog eens de helft méér dan in de vorige regeerperiode. Van dat laatste budget moest nog € 180 miljoen toegekend worden. Deze middelen worden nu verdeeld op basis van de gloednieuwe 3de editie van de capaciteitsmonitor, die aantoont waar er een plaats tekort verwacht wordt.

 

In het basisonderwijs zijn er in specifieke regio’s extra plaatsen nodig, waaronder ook in Beersel. Minister Weyts voorziet een bedrag van € 1,2 miljoen voor 95 extra plaatsen in het basisonderwijs in Beersel.

De belangrijkste conclusie van die nieuwe capaciteitsmonitor is evenwel dat er vooral in het secundair onderwijs extra investeringen nodig zijn. De middelen hiervoor worden toegekend aan de onderwijszone. In de onderwijszone Halle, waartoe ook Beersel behoort, investeert Weyts € 6,8 miljoen om 575 extra plaatsen te creëren. De bovenlokale stuurgroepen van de onderwijszone zullen bepalen waar de noden het hoogst zijn en keuzes maken om tot concrete projecten te komen. In deze bovenlokale stuurgroepen worden alle gemeenten binnen de zone betrokken.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 mrt 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Deville | 27 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Deville | 23 mrt 2024
Hugo Deville | 19 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024

archief