BEERSEL Nummer 93 van de reeks “En het dorp zal duren… “ is een feit

C21

BEERSEL Nummer 93 van de reeks “En het dorp zal duren… “ is een feit

Editiepajot_bart_devill___paul-03
foto Bart Devillé
 

 

Nu stelt het Heemkundig Genootschap 'van Witthem' Beersel zijn laatste publicatie voor: De katholieke Vlaamse jongensbonden in Zuid-Brabant  door Paul Blyweert.

Dit nummer 93 van de reeks ‘En het dorp zal duren…’ telt 100 bladzijden en is rijkelijk geïllustreerd met uniek documentatie- en fotomateriaal. Enkele nummers terug publiceerde het heemkundig genootschap over de Katholieke Vlaamse Meisjesbonden (EHDZD nr. 82) in Beersel. Deze uitgave genoot veel bijval. Desalniettemin was de volledige weergave van de geschiedenis van de Vlaamse ontvoogding in deze regio nog niet volledig. Het ‘vervolg’ is er nu, met de grondige studie van het Algemeen Katholiek Vlaams Studentenverbond in Zuid-Brabant. Alhoewel het moeilijk uit historische bronnen rechtstreeks aan te duiden is, hebben de jongensbonden uit Beersel en omliggende dorpen een bepalende rol gespeeld in het Vlaams bewustzijn van de regio.

Dit nummer kan besteld worden voor 14 EUR (10 EUR voor het nummer + 4 EUR voor de verzendingskosten). Na overschrijving van dit bedrag op rekeningnummer BE 24 0013 1143 4138 met vermelding: "EHDZD nr 93" en de vermelding van uw naam en leveringsadres, wordt het boek opgestuurd. Een jaarabonnement op het tijdschrift, vier nummers per jaar, kost 30 EUR. Na overschrijving van dit bedrag op rekeningnummer BE 24 0013 1143 4138 met vermelding: "Abon 2022" en de vermelding van uw naam en leveringsadres ontvangt u de reeds verschenen nummers van de lopende jaargang. Via een abonnement doet u dus 10 euro profijt.

Het Heemkundig Genootschap publiceert het resultaat van haar activiteiten en opzoekingswerk op regelmatige basis in haar trimestrieel tijdschrift “En het dorp zal duren… “. Daarnaast publiceert men af en toe eenmalige werken zoals: “Brouwerijen en bierstekerijen in Beersel”, “En toen was er papier… “, “Een wandeling langs steen….” En “De restauratie van de pastorie van Dworp”.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 apr 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024

archief