BEERSEL - Vergoeding voor doortrekkersterrein meer dan verdubbeld

C21

BEERSEL - Vergoeding voor doortrekkersterrein meer dan verdubbeld

Prov_vl_brabant
Repro Editiepajot.

De commissie welzijn van de provincie Vlaams-Brabant besprak het jaarverslag van het doortrekkersterrein in Huizingen en het voorstel van Vlaams Belang om tarieven voor de nutsvoorzieningen in te voeren. De vaste vergoeding voor het doortrekkersterrein worden fors opgetrokken.

De kosten (bv voor water en huisvuil) waren enorm opgelopen sinds 2007
Daartegen stond dat de verblijfkost amper 2 euro per woonwagenfamilie per dag was, alles inbegrepen, wat resulteerde in een wanverhouding tussen inkomsten en uitgaven (4.998 tegenover 3.0911 euro).

De deputatie heeft nu de vaste vergoeding opgetrokken van 2 euro naar 5 euro in de zomerperiode en 7 euro in de winter, "omdat er meer comfort is gekomen" en "omdat de definitieve inrichting van het doortrekkersterrein intussen uitgesteld is tot 2013 ipv 2011".

Gedeputeerde Jiroflee gaat ermee akkoord dat voortaan de onkosten van het doortrekkersterrein zullen opgenomen worden in het jaarverslag en men zal bestuderen hoe de gestegen huisvuilkosten aan banden kan worden gelegd.

In Huizingen staan de containers steeds open als er woonwagens  zijn, waardoor ze volgens de ambtenaren ook gebruikt worden door mensen uit de buurt die er hun afval komen dumpen.

Vlaams Belang suggereerde om zo snel mogelijk werk te maken van een  afgesloten containerparkje, waar men enkel 's avonds terecht kan onder het oog van de toezichthouder. Dat zal men verder bekijken.

De gigantische waterkost van vorig jaar wordt verklaard door een kapotte kraan en een lek. Nu zou de nieuwe kraan vanzelf stoppen na een tijdje.

Voorlopig wil men nog niet de kosten doen van aparte standpijpen met  meter voor elke standplaats, omdat men daarvoor geen subsidies krijgt  en omdat de basisprijs fors is opgetrokken.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jun 2009
Felix Merckx
Repro EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 13 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Deville Marc Sluys | 03 jul 2024
Hugo Devillé | 01 jul 2024
Hugo Devillé | 28 jun 2024
Hugo Devillé | 28 jun 2024
Hugo Devillé | 28 jun 2024
Hugo Devillé | 24 jun 2024

archief