BEERSEL/REGIO 33 Vlaams-Brabantse ondernemingen in de schijnwerpers

C21

BEERSEL/REGIO 33 Vlaams-Brabantse ondernemingen in de schijnwerpers

Editiepajot_bart_devill___voka_vlaams_brabant
ingezonden foto
 

 

Nog nooit kregen zoveel bedrijven uit de regio het certificaat Voka Charter Duurzaam Ondernemen(VCDO). 33 Vlaams-Brabantse ondernemingen werden beloond met uniek certificaat voor hun blijvende inspanningen rond duurzaam ondernemen. Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant begeleidde in 2021 33 ondernemingen uit de regio met het realiseren van duurzaamheidsacties. Zij kregen nu het VCDO-certificaat voor al hun inspanningen tijdens het ‘Samen ondernemen voor morgen’-event van Voka – KvK Vlaams-Brabant. Dat duurzaamheid hoog staat op de agenda van veel Vlaams-Brabantse bedrijven, werd gisteren opnieuw bewezen. In de Brouwerij 3 Fonteinen in Lot kregen maar liefst 33 bedrijven die deelnamen aan het VCDOtraject hun certificaat. Dit vormt het sluitstuk van het op maat aangeboden traject dat ze volgden bij Voka – KvK Vlaams Brabant. “Wij begeleiden de deelnemers met het VCDO aan de hand van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de Verenigde Naties”, legt Sophie Dings, adviseur Duurzaam Ondernemen bij Voka Vlaams-Brabant, uit. “We doen een nulmeting met het bedrijf en helpen hen om een actieplan op maat op te stellen. Dat is meteen ook de kracht van dit charter: in plaats van algemene en vage doelen na te streven, zet je als deelnemer concrete en relevante acties op, die bijdragen aan een internationaal erkend kader.” Na drie opeenvolgende, succesvolle deelnames volgt een internationale erkenning als ‘SDG Pioneer’ vanuit UNITAR, het trainings- en onderzoeksinstituut van de Verenigde Naties.

Kim's Chocolates mocht al voor de vijfde keer een certificaat ophalen en is daarmee de onderneming met de meeste VCDO-certificaten in Vlaams-Brabant.

“Het was een van onze klanten die ons in 2015 deed beseffen dat we best al duurzaam bezig waren. “De laureaten van het VCDO 2022 in alfabetische volgorde: AMAB vzw, allnex Belgium, ARTOOS GROUP, Bonka Circus, Care, Citribel, De Watergroep, DNS Belgium, Econocom Belux, Federatie van Belgische Kamers van Koophandel, FUCHS LUBRICANTS BENELUX N.V./S.A, Hydro Building Systems Belgium NV, Idé Coffee Systems, Imec, IPARC BV., Isoltechnics, JT International Company (Benelux), Kim’s Chocolates, Komatsu Europe International, Multiobus, Norgay Accountants BV., Novasol Chemicals, Pall Life Sciences Belgium, Plan International België vzw, RiskSolutions, Sligro Food Group Belgium, Statik, Techno Automotive Equipment NV, The Compost Bag Company NV., ViTes, Vitra Belgium, Vlassenroot, Voka KvK Mechelen-Kempen. Vlaams-Brabantse bedrijven en bedrijven uit het Brussels Hoofdstedelijk Gewest die ook graag een VCDOtraject zouden willen starten, kunnen hiervoor contact opnemen via duurzaamondernemen.vb@voka.be.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 jun 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 05 jun 2023
Hugo Devillé | 02 jun 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 31 mei 2023

archief