Gezamenlijke aanpak rond parkeren Bergensesteenweg in BEERSEL en SINT-PIETERS-LEEUW

C21

Gezamenlijke aanpak rond parkeren Bergensesteenweg in BEERSEL en SINT-PIETERS-LEEUW

Gezamenlijk-parkeerbeleid-n6
 

De gemeenten Beersel en Sint-Pieters-Leeuw willen samen orde scheppen in het parkeergedrag van voornamelijk zware vrachtwagens langsheen de Bergensesteenweg. Tussen de bocht van Brucom en de Grensstraat stellen beide gemeenten vast dat ze stilaan de bovenregionale parkeerproblemen aan het opvangen zijn.

Dat kan niet de bedoeling zijn.

Olivier Huygens en Kristien Vanhaverbeke, schepenen van Mobiliteit: “We voorzien drie zones waar vrachtwagens maximaal 72 uren kunnen parkeren. Het zijn zones, waar ze geen problemen veroorzaken voor de zichtbaarheid van voertuigen die het perceel moeten verlaten, aangezien er op die drie locaties weilanden bevinden. In alle overige zones zullen enkel gewone voertuigen kunnen parkeren. Zo nemen we onze verantwoordelijkheid om vrachtwagens een plek te geven vooraleer ze lokaal moeten gaan laden en lossen. De economie moet immers ook blijven draaien. Door de tijd tot 72 uren te beperken vermijden we om de parkeerzone te worden voor internationaal vrachtwagenverkeer. Daarvoor bestaan de parkeerzones langsheen de autosnelwegen.”

Hugo Vandaele en Jan Desmeth, burgemeesters: “De nodige afspraken voor handhaving werden gemaakt met onze politiezone Zennevallei en beide gemeentelijke diensten van gemeenschapswachters. De eerste week zal er geïnformeerd en gesensibiliseerd worden. Nadien zal er effectief gehandhaafd worden. Wij nemen ons deel van de verantwoordelijkheid met de drie afgebakende zones voor vrachtwagens, maar willen niet de parkeerplaats worden voor internationaal transitverkeer.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 jul 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 18 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 27 feb 2024

archief