Beersel start nieuwe wijkrenovatietrajecten op

C21

Beersel start nieuwe wijkrenovatietrajecten op

Editiepajot_bart_devill___wijkrenovatietraject_beersel
foto Bart Devillé
 

 

Na de opstart van een wijkrenovatietraject in Lot in 2021, gaat de gemeente dit najaar van start met twee nieuwe wijkrenovatietrajecten in een deel van de wijk Ingendael en in een deel van de wijk Laarheide en Beersel centrum. De inwoners van deze wijken worden gestimuleerd tot – en begeleid bij – een structureel duurzaam energieverbruik. De centrale doelen zijn het energiezuiniger maken van de woningen, het verlagen van de energiefactuur en het verhogen van het wooncomfort. Dankzij het onafhankelijk advies en de expertise van de coachen van Klimaatpunt vzw krijgen de inwoners de kans om aan de meest voordelige prijzen kwalitatief te BENOveren. BENOveren is een samentrekking van BEter ReNOveren. Er wordt resoluut gekozen voor een totaalrenovatie-aanpak: de inwoners krijgen advies op maat en worden tijdens elke fase van het renovatietraject begeleid en ontzorgd.

 

Collectief BENOveren biedt vele voordelen. Niet enkel kunnen de inwoners van eenzelfde wijk bij elkaar terecht om ervaring te delen, ook worden verschillende infosessies voor de inwoners van de wijken georganiseerd. In de winterperiode maken medewerkers van Klimaatpunt gevelwarmtescans van alle woningen in de wijken opdat de inwoners een beter inzicht krijgen van mogelijke warmteverliezen.

Woon je in de buurt, wil je meer weten over dit traject of heb je interesse om aan een volgend traject deel te nemen? Laat dit zeker weten via klimaat@beersel.be of 02 359 17 53. Dit project maakt deel uit van het door de provincie Vlaams-Brabant gesubsidieerd klimaatproject ‘Beersel wekt op’. Met haar subsidie voor duurzame klimaatprojecten helpt de provincie gemeenten en organisaties die met hun project mee de doelstellingen van het provinciale klimaatplan realiseren. De subsidie voor het deelproject wijkrenovatietrajecten bedraagt zo’n 30.000 euro.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 okt 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024

archief