BEERSEL Dworp mocht zeker al niet klagen van het weer

C21

BEERSEL Dworp mocht zeker al niet klagen van het weer

Editiepajot_bart_devill___st_gurikworp_2
foto Bart Devillé
 

 

Vorige maand kregen zowel Beersel als Lot het hard te verduren voor hun jaarmarkt met het weer. Regen en nog eens regen en af en toe een gure wind, het kon en mocht veel beter. Het weer is  Dworp schijnbaar beter gezind en hopelijk is het dinsdag – de eigenlijke jaarmarktdag- nog zo.

In Dworp gaat de jaarmarkt, dit jaar al de 174ste editie,- traditioneel de dinsdag na de derde zondag van oktober- gepaard met de “grote kermis., die zaterdag en zondag al plaats vond en dinsdag wordt er nog een dag aan toegevoegd. Dank zij een erg actief jaarmarktcomité, met de steun van het gemeentebestuur van Beersel  en heel wat vrijwilligers , begon het dit jaar al allemaal van vrijdag 14 oktober. De aftrap vond plaats op vrijdag om 20u in de feesttent in de pastorijtuin, waar het Brussels Volkstejoêter zijn sappigste dialect bovenhaalde. Zaterdag 15 oktober was het dan de beurt aan de jeugd met de drukbezochte Chirofuif.

 Heel wat drukker werd het zondag 16 oktober met al om 11u een misviering in het Dworps dialect. Na afloop van deze druk bijgewoonde misviering volgde nog op het plein achter de kerk een dierenwijding en de Sint-Guriksworp, waarbij snoep en tal van prijzen uit het kerkbalkon worden gegooid. Naar goede gewoonte trokken ook de dorpsreuzen Juul, Anna en Piet door het centrum in de muzikale reuzenkaravaan. Verder was er nog opnieuw de grote rommelmarkt en streekproductenmarkt die opgeleukt wordt met optredens van onder meer Sergio, Dansspektakel Pirouette, Vlaamse meezingers met kinderkoor “Mierennest” en tal van kinderanimatie. Uniek moment was ook de samenzang van de basisscholen die het dorpslied ‘Dwœurp, ik zèng o gèere’ van wijlen Roger Roger brachten. Ook konden al enkele tentoonstellingen worden bezocht o.m. deze van Ap-Art in de kerk en de gemeenteschool en de inwendige mens versterkt. Maar dinsdag volgt dan de “echte” jaarmarkt!

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 okt 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 02 dec 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 21 nov 2022

archief