BEERSEL Pianolerares jeugdmuziekschool ’t Mierennest valt in de prijzen

C21

BEERSEL Pianolerares jeugdmuziekschool ’t Mierennest valt in de prijzen

Editiepajot_bart_devill___pianolerares
ingezonden foto
 

Regina Vanhecke (19) lerares piano won dit weekend de (nationale) wedstrijd Andrée Charlier. Zij behaalde tevens de prijs voor beste uitvoering van het verplicht werk "Sunflowers in the moonlight" van Marc Wijnand.

 Regina Vanhecke woont vandaag wel in Ninove, maar is afkomstig van Dworp waar zij haar jeugd doorbracht en er vandaag aan de slag is als pianolerares in jeugdmuziekschool ’t Mierennest. Haar lagere school doorliep ze in Dworp en met haar muzieklessen begon zij al in ’t Mierennest in 2007 op 4 jarige leeftijd. Haar ASO voltooide zij in St. Aloysius in Ninove. In deze Oost Vlaamse gemeente volgde zij ook muziekles in de plaatselijke muziekacademie. Nadien bij de Spaanse pianiste Caridad Galindo. Diverse “masterclasses” werden gevolgd met gereputeerde pianisten zoals oa. Jean Claude Vanden Eynden, Vincenzo Balzani, Yuri Bogdanov, Olga Kern, Robert Andres, Amy Lin, Svetlana Eganian… Regina studeerde ook van 2017 tot 2020 bij Talent Music Masters School in Brescia, Italië,

Tegenwoordig volgt zij lessen met de welbekende virtuoos Philippe Raskin (International Academy of Music and Performing Arts Vienna). Dit jaar startte zij haar 2de bachelor op het Koninklijk  Conservatorium te  Brussel in Klas van M° Aleksandar Madzar waar  ze in 2019 als “Jong Talent” reeds werd aangenomen. Vorig schooljaar in 2021 begon zij in ’t Mierennest- waar het voor haar allemaal begon- pianoles te geven.

 Bij Regina mag je dan ook spreken van een leven vol muziek. Zo wordt ze regelmatig als jong talent uitgenodigd om deel te nemen in verschillende festivals en concerten oa.: “Arte Amanti”,  “Clame”, “Onde musicali sul Lago d'Iseo”,”Pianisti dal Mondo”- Brescia en “Résonances” in Le Havre (Frankrijk) en het openingsconcert van de César Franck International Piano Competition. Als Jong Talent deelde ze het podium met maestri zoals Jean Claude Vanden Eynden, Philippe Raskin, Andreas Frölich, Vincenzo Balzani, Luc Devos, Lavard Skou Larsen, Jérôme Pernoo, Miguel Da Silva, Paul Meyer…Ook nam ze met succes, deel aan meerdere nationale en internationale wedstrijden. De jongste dus afgelopen weekend de 1ste prijs in de Andrée Charlier competitie met tevens de Ars Musica prijs voor beste uitvoering van het verplichte werk. En de voorbije jaren: 2016: laureaat van de “Cantabile” wedstrijd met “Emmanuel Durletprijs” voor beste interpretatie van het verplichte werk, -2018: 2de prijs van het “Concours National Andrée Charlier”, -2019: 2de prijs op de “Tadini International Piano Competition” te Lovere (Italië), 1ste prijs “met lof van de jury” bij Vlamo,

1ste prijs met unanimiteit van stemmen op het “Grand Concours International de Paris” en ook in

2022 nog 1ste prijs “met lof van de jury” bij Vlamo Virtuoso 22 in de hoogste categorie en 3de prijs in de Danubia Talents Liszt International Music Competition.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 okt 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 02 dec 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 21 nov 2022

archief