BEERSEL VRT-journalist Majd Khalifeh komt naar Beersel

C21

BEERSEL VRT-journalist Majd Khalifeh komt naar Beersel

Editiepajot_bart_devill___mjhd_khalifeh
ingezonden foto
 

 

VRT-journalist Majd Khalifeh geeft op uitnodiging van GROS een lezing in Beersel, met als onderwerp “Van Palestijnse vluchteling tot Belgische journalist. De inkom is gratis.

Op donderdag 10 november om 20 uur komt Majd Khalifeh in de gemeentelijke bibliotheek van Beersel vertellen over zijn eigen zoektocht van nieuwkomer tot actieve burger in ons land. Elke dag komen er nieuwe asielzoekers aan in de Europese Unie en België. Vaak zijn dat mannen, vrouwen en kinderen die dromen van een nieuw, veilig en menswaardig leven. Wie zijn doel bereikt, wordt ‘herboren’ in een nieuwe maatschappij waar hij of zij amper iets van af weet. Geen eenvoudige missie in deze tijden van polarisatie. 

 

In 2004 kwam de VRT-journalist en documentairemaker aan in België als staatloze Palestijn in een vreemd land, op zoek naar een identiteit. Zijn eigen taal, cultuur en kennis leken plots verdampt. Zijn complexe eigenheid was teruggebracht tot één woord: ‘vreemdeling’. In zijn boek ‘Herboren’ en in zijn lezing neemt hij ons mee op sleeptouw door zijn eigen zoektocht en traject. In 2017 werd het boek bekroond met de Liberales prijs. Deze lezing wordt georganiseerd door de Gemeentelijke Raad voor OntwikkelingsSamenwerking (GROS) en de gemeente Beersel. Een toegangskaartje is gratis. Een zitje reserveren is verplicht en kan via gros@beersel.be .

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 nov 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 02 dec 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 21 nov 2022

archief