BEERSEL - Huizingenaar nam deel aan de Dag van de Ambachten

C21

BEERSEL - Huizingenaar nam deel aan de Dag van de Ambachten

Editiepajot_bart_devill___ambacht
Ingezonden foto
 

 

Veel inwoners van Beersel zullen tot vandaag niet geweten hebben dat in de gemeente een kunstglazenier en beglazer actief is en een eigen atelier heeft. Dank zij de Dag van de Ambachten zou daar wel eens verandering in kunnen komen. De Dag van de Ambachten is een nationaal evenement dat openstaat voor alle ambachtslieden in België, en is een gratis evenement voor het publiek.
Dit is een unieke kans voor ambachtslieden om hun prestaties en creaties aan het publiek te tonen om het zo beter kennis te laten maken met Belgisch vakmanschap. De Dag van de Ambachten is een initiatief van de FOD Economie, K.M.O., Middenstand en Energie, georganiseerd met de steun van de federale minister van KMO's en Zelfstandigen. De eerste editie van deze dag werd in 2006 georganiseerd. Sindsdien trekt deze dag steeds meer ambachtslieden en bezoekers.

Onder de deelnemers dit jaar ook Bert Springael van de Menisberg in de Beerselse deelgemeente Huizingen. De bezoekers konden een kijkje komen nemen in zijn atelier en kennismaken met de basisvaardigheden, technieken, het gereedschap, glassoorten, loodprofielen, ... die je nodig hebt om een glas-in-loodraam te maken. Bert Springael: “Glas-in-loodramen hebben een fascinerende geschiedenis. Vroeger vond je een glazenier in elk dorp. Vandaag is het een uniek ambacht. In ons atelier is de passie voor de eeuwenoude ambacht groot. Kwaliteit en vakmanschap staan centraal. Onze glasramen zijn te zien bij en in openbare en commerciële projecten tot privéwoningen en kerken. “ In de voormiddag mocht Bert al enkele tientallen bezoekers verwelkomen en rondleiden. Dit kon nog tot 17 uur.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 nov 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 19 sep 2023
Devogeleer Emile & Hugo Deville | 11 sep 2023

archief