BEERSEL In Beersel vindt 3de gedichtenwedstrijd plaats

C21

BEERSEL In Beersel vindt 3de gedichtenwedstrijd plaats

Editiepajot_bart_devill___poezieparkoer
ingezonden afbeelding
 

 

Naar aanleiding van de jaarlijkse Poëzieweek organiseren de Beerselse Cuktuurdienst, Bibliotheek Beersel en Visit Beersel samen met de Dworpse scholen een Gedichtenwedstrijd met PoëzieParkoer! Na deelgemeentes Alsemberg en Huizingen is nu Dworp aan de beurt.

Waar het op neerkomt is een gedicht schrijven en een plaats verdienen in het PoëzieParkoer 2023. De Poëzieweek  loopt traditiegetrouw de laatste week van januari. Telkens levert één centraal thema de inspiratie. Voor de komende editie is dat “vriendschap”. Vrienden steunen, lachen, luisteren, beleven, inspireren. Vrienden zijn een essentieel deel van wie we zijn en worden. Ook poëzie kan je vriend zijn. Gedichten helpen ons om vreugde en verdriet te delen, om die gevoelens een plaats te geven waarvoor je zelf geen woorden hebt.

 

Poëzieweek 2023 viert de vriendschap in al zijn facetten, de vriendschap met de buren in de straat of met pennenvrienden ver weg, de vriendschap van lang geleden of van vorige week op een zonnig terras. De vriendschap tussen oud en jong en met alle kleuren van de regenboog. Poëzie maakt belangrijke momenten tastbaar en alledaagse momenten kostbaar. Laat ook jij je inspireren? Kruip dan in je pen en laat je muze de vrije loop. Sonnet, haiku of slamdicht, alles kan. Maximum vijftien regels gedachten, gedichten, hersenspinsels en mijmeringen rond het thema “samen”. Inzendingen worden verwacht voor 31 december via http://www.bibbeersel.be/eloketdetail/26/poeziewedstrijd . De mooiste, bijzonderste en meest ontroerende gedichten worden beloond met een ereplaats op het PoëzieParkoer 2023: een wandellus langs charmante plekjes in Dworp. Wandelen kan vanaf Gedichtendag, 26 januari 2023 en dit tot het einde van de paasvakantie. Elke wandelaar mag één gedicht als favoriet aanwijzen. Op zondag worden de publiekslievelingen (-14 en +14 jaar) feestelijk in de bloemetjes gezet.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 nov 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 05 jun 2023
Hugo Devillé | 02 jun 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 31 mei 2023

archief