Beersel maakt werk van aanpassing tariefreglementen

C21

Beersel maakt werk van aanpassing tariefreglementen

Editiepajot_bart_devill___cc_de_meent_
CC De Meent / EP
 

 

Op de jongste gemeenteraad van Beersel van woensdag 30 november stonden heel wat wijzigingen van tariefreglementen in verschillende domeinen en infrastructuur op de agenda. De hele reeks aanpassingen werd toegelicht door schepen Elsie De Greef(N-VA), op vragen uit de raad werd geantwoord door de bevoegde schepenen. Zo werd de goedkeuring van de aangepaste tariefreglementen gevraagd van o.m. materiële dienstverlening(feestmateriaal- tafels, stoelen, eetgerei), vrijetijdsinfrastructuur(o.m. CC de Meent), technisch materiaal en uitleendienst Vrije tijd(tentoonstellingspanelen, beamer, geluidsmeter en herbruikbare bekers). De aanpassing die in elk reglement staat is dat vanaf januari 2023 de tarieven jaarlijks per 1 januari zullen geïndexeerd worden. (Vanaf de eerste verjaardag van het reglement; Volgens de consumptieprijsindex met de volgende formule: basisvergoeding maal index maand augustus van het jaar voorafgaand aan de indexatie gedeeld door de index van augustus 2022)

 

Tegelijkertijd werden sommige reglementen wat vereenvoudigd en aangepast aan de online verhuurmodule Ticketgang. Schepen van Cultuur, Elsie De Greef: “We hebben de reglementen van alle vrije tijdsinfrastructuur (jeugd- en culturele infrastructuur): de gemeentelijke feestzaal van Beersel, de Chalet in Lot, de Moesjebaaz, de lokalen in de Kloosterstraat in Lot en gemeenschapslokalen in Dworp… in 1 reglement gegoten, het “reglement vrijetijdsinfrastructuur”.

Voor bepaalde zalen (gemeentelijke feestzaal en Chalet) hebben we de tarieven berekend per uur, om op deze manier deze zalen meerdere malen per dag te kunnen verhuren, in de voormiddag maar ook nog eens in de namiddag of ’s avonds.En ook alle formuleringen ivm verplichtingen en veiligheidsaspecten zijn uniform gemaakt. (het verbod op roken/overnachten, regels over de nooduitgang…)”.  Enig protest kwam er van Groen, bij monde van raadslid Jan Steyaert die zich afvroeg wat de oppositie “ nog doet in de gemeenteraad”. Hij vond het niet kunnen dat er al verenigingen op de hoogte waren van sommige wijzigingen en aanpassingen vooraleer er op de gemeente werd over gestemd. Schepen De Greef repliceerde dat de verenigingen best zo vlug mogelijk te weten kwamen waar zij aan toe waren. Klaas Slootmans(Vlaams Belang) had dan moeite met de vaststelling van het tariefreglement voor gebruikt van CC de Meent. Zo vond hij dat de uitbater van het café van CC de Meent er meer voordeel bij had dan de organiserende verenigingen. Uiteindelijk  werd het amendement van Vlaams Belang verworpen door de meerderheid, Vlaams Belang en Groen stemden voor, UF onthield zich.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 dec 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 05 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024
Hugo Deville | 30 mrt 2024
Hugo Deville | 27 mrt 2024

archief