BEERSEL Restauratie zorgt voor extra bezienswaardigheden

C21

BEERSEL Restauratie zorgt voor extra bezienswaardigheden

Editiepajot_bart_devill___kerk_alsemberg_restauratie
foto Hugo Casaer
 

 

De restauratie van de OLV-kerk van Alsemberg ging van start op februari van dit jaar en zal 1 jaar duren: zonder onvoorziene omstandigheden 365 kalenderdagen of tot 31 januari 2023.

In Alsemberg heeft men de voorbije maanden zich al een hele tijd een gedacht kunnen vormen wat de restauratie inhield en wat er nog op het programma staat……de opbouw van de steigers en werfinstallatie, rioleringswerken, reinigen natuursteen, aanduidingen natuursteen, verankeringen, timmerwerk, bekleding dakgoten, elektriciteitswerken en opkuis gebouw. Een en ander werd door de restauratie terug zichtbaar gemaakt of zorgde voor extra bezienswaardigheden, zoals nu…..  Een mysterieus zicht op het glasraam achter het miraculeus beeld van O.L. Vrouw in de kerk van Alsemberg.

Wegens erge mos inwerking en vastzetten op de witte steen van de omlijsting rond de glasramen moest er een special product gespoten worden met mogelijk gevaar van schade voor de glasramen. Ter bescherming werd aan de buitenzijde het grote centrale glasraam gevel oost achter het altaar aan de buitenzijde afgedekt met lange zwarte plastieken banden en op de kleinere oppervlakten gebeurde dit met een rode tape met het bijzondere effect tot gevolg. Deze blik op de restauratiewerken zal je maar een korte tijd kunnen zien. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 dec 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 26 jan 2023

archief