Ik bob, jij bobt tijdens controle PZ ZENNEVALLEI

C21

Ik bob, jij bobt tijdens controle PZ ZENNEVALLEI

Alcoholctl__1_
 

Dat drinken en rijden niet samen gaan, weet iedereen. En toch zijn er steeds bestuurders die het erop wagen en denken ‘de kans dat ik gepakt wordt …’. Het is echter maar een vals gevoel van veiligheid, want de kans dat je sneuvelt in een verkeersongeval of je in één van de dispositieven binnen rijdt, is reëel.   

Zoals afgelopen nacht, toen we verschillende controleposten opzetten. De eerste controle had plaats in Sint-Pieters-Leeuw, een tweede even later in Beersel en een laatste in de vroege uurtjes in Halle. 

In totaal werden 259 bestuurders onderworpen aan een controle. Acht bestuurders bliezen positief, waar bij twee bestuurders het rijbewijs al voor minstens 15 dagen werd ingetrokken. Eén bestuurder bleek onder invloed van drugs. Ook zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor een periode van 15 dagen. Nog eens vier bestuurders bliezen alarm en dienden de auto enkele uren aan kant te zetten. Verder werden nog enkele inbreuken vastgesteld, zoals het niet dragen van de veiligheidsgordel en rijden zonder rijbewijs. De nodige processen-verbaal werden opgesteld.

Drink je een glaasje? Laat je rijden.  

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 dec 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 26 jan 2023

archief