BEERSEL Nieuwjaarsdrink werd druk bijgewoond

C21

BEERSEL Nieuwjaarsdrink werd druk bijgewoond

Editiepajot_bart_devill___nieuwjaarsdrink_beersel23
Foto Bart Devillé
 

 

In CC de Meent kon men zondag 15 januari mee komen klinken op het nieuwe jaar, iedereen was welkom voor een drankje, een hapje, een gezellige babbel en een optreden van de Giants. Er waren opvallend meer aanwezigen dan voorgaande jaren. Mogelijk zat de burgemeesterswissel hier wat voor tussen?.......... De aanwezigen werden zoals voorgaande jaren verwelkomd door het college: Jo Vander Meylen(Lijst Burgemeester), de nieuwe burgemeester van Beersel, de nieuwe kinderburgemeester Louis Deleener en het schepencollege. Dit was dan naast burgemeester Jo Vander Meylen(Lijst Burgemeester) ook van dezelfde fractie de schepenen Eddy Deknopper en Sonia Van Wanseele. Voor N-VA Kristien Vanhaverbeke en Elsie De Greef, tenslotte voor Open VLD Jos Savenberg. Opvallend was het ontbreken van Bruno Lerminiaux(N-VA) als schepen. Een en ander bleek een gevolg van de burgemeesterswissel, het akkoord van 2019 en de gevolgen voor het schepencollege en het open gevallend  schepenmandaat. Op de gemeenteraad van 25 januari wordt er gestemd en kan Bruno Lerminiaux zijn mandaat van schepen opnieuw opnemen, de voordracht werd door de meerderheid (Lijst Burgemeester/N-VA/Open Vld) al getekend.

 

In zijn gelegenheidstoespraak uitte de kersverse burgemeester Jo Vander Meylen zijn tevredenheid dat Nieuwjaar opnieuw gemeenschappelijk kon gevierd worden, nadat 2022 nog in stilte begon. Voor de aanwezigen die hem nog niet goed kenden stelde hij zichzelf voor, gaf wat meer uitleg over zijn afkomst en gezin,  beroep, interesses en hobby’s en loopbaan in de politiek. Ook  stond hij lang stil bij de huidige toestand: de oorlog in Oekraïne, de gevolgen voor de bevolking van de stijgende energieprijzen, de hollende inflatie en enkele investeringen die moeten worden verschoven in tijd. Wel gaf hij nog mee dat om de koopkracht van Beerselse gezinnen te vergroten de personenbelasting voor 2023 en volgende jaren werd verlaagd. Ook aan de bedrijven werd gedacht. Hij voelde zich ook een gelukkig man omdat het niet allemaal kommer en kwel was in 2022 en wees er op dat de crisissen ook de ambitie van het gemeentebestuur niet hebben gefnuikt….. “In een iets wat andere stijl en met een frisse kijk zien we 2023 hoopvol tegemoet. Beersel hoeft niet radicaal te veranderen, het is goed leven hier. Maar elke gemeente evolueert, of je dat nu wil of niet. Beersel ook….. “. Hij sprak ook zijn ambitie uit om zonder uitzondering “de burgemeester van elke Beerselaar te zijn”.

Vooraleer het woord te geven aan kinderburgemeester Louis Deleener riep Jo Vander Meylen nog zijn voorganger Hugo Vandaele -die wel gemeenteraadslid blijft- en zijn echtgenote Kris op het podium. Deze laatste kreeg  van Jo lovende woorden en een bloemetje, de oud-burgemeester werd o.m. bedankt voor de tijd die hij investeerde om hem klaar te maken voor “deze mooie taak als burgemeester”. Hugo Vandaele richtte zich dan nog eens tot “zijn” Beerselaars in de zaal.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 jan 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 26 jan 2023

archief