15 nieuwe betaalbare woningen in DWORP

C21

15 nieuwe betaalbare woningen in DWORP

1160x-8
 

Vlabinvest en woonmaatschappij Woonpunt Zennevallei realiseerden in de Vroenenbosstraat in Dworp (Beersel) een nieuwbouwproject van 15 betaalbare koopwoningen voor gezinnen met gemiddelde inkomens. Deze woningen worden in eerste instantie verkocht aan mensen uit Beersel. Op die manier willen de partners het wonen in eigen streek stimuleren.

Zopasi werd het nieuwbouwproject 'Vroenenbos' in Dworp officieel ingehuldigd

Inbreidingsproject in dorpskern Dworp

Voor de start van de werken in mei 2019 stonden op de plek van het project nog de oude Mobikit-gebouwen, een erfenis van de meubelindustrie die jarenlang gevestigd was langs de oevers van de Molenbeek.
​​
​"Ondertussen heeft werkgelegenheid plaatsgemaakt voor woongelegenheid”, zegt Hugo Vandaele, gewezen burgemeester van Beersel en medewerker van het project. “Het is een mooi voorbeeld van hoe we plaats kunnen maken voor sociale woningen zonder groene ruimtes aan te snijden." 

Instapklaar zonder zorgen
​​Grote troeven van de woningen zijn dat ze volledig instapklaar zijn, beschikken over zonnepanelen en conform zijn aan de actuele EPB-normering.
​​
​"Betaalbare woningen op de privémarkt zijn vaak woningen waar nog heel wat oplapwerk aan is, wat niet aan iedereen is besteed. Bovendien zijn energetische renovaties nu ook een must en dat kan doorwegen in de portefeuille. Met zulke projecten willen we een antwoord kunnen bieden op die nood", zegt Bart Vranken, directeur van Woonpunt Zennevallei.

Het gaat over 15 koopwoningen met volgende kenmerken:

14 halfopen en 1 gesloten bebouwing

eigen private oprit met staanplaats voor 2 wagens

gelijkvloers: Inkomhal met gastentoilet, ruime leefruimte en volledig ingerichte, open keuken

eerste verdieping: 3 slaapkamers en badkamer

tuin en groot terras (zuid-oosten georiënteerd). Achter de tuin loopt een beek en wandelpad naar het centrum van Dworp

De woningen zijn betaalbaar voor gezinnen met gemiddelde inkomens en instapklaar zonder zorgen

Technische informatie:

Ontwerper: DB Architect

Aannemer: Everaert-Cooreman

Conform aan de hedendaagse EPB-normering

Bewoonbare oppervlaktes van 103 tot 115 m2

Platte daken met zonnepanelen

Infogids Vroenenbos.pptx

PPTX - 76 Mb

Downloaden

Betaalbaar wonen in eigen streek
​​Door een fikse korting ten opzichte van de vastgoedmarkt starten de prijzen voor de woningen van 304.000 euro, exclusief BTW. Bovendien genieten de kopers van een verlaagd btw-tarief van 6%. ​
​​
​“Hierdoor blijven ze betaalbaar voor gezinnen met een gemiddeld inkomen. Want betaalbaar wonen is een uitdaging voor vele gezinnen, zeker in gemeenten dicht bij Brussel”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor wonen en Vlabinvest. “Via de voorrangsregeling van Vlabinvest krijgen kandidaten die geboren en getogen zijn in Beersel voorrang en kunnen ze blijven wonen in hun eigen streek”.

Momenteel staat er nog maar 1 van de 15 woningen te koop.

Wie zijn kans gemist heeft, kan zich inschrijven voor het nieuwe koopproject in de Grote Baan in Beersel waar de bouwwerken van 12 woningen volop bezig zijn: Project Grote Baan - Kasteelstraat (Beersel) (wpz.be)

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 jan 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 22 mrt 2023
Hugo Devillé | 22 mrt 2023

archief