BEERSEL Addendum overeenkomst vzw PIN voor Navigate Youth goedgekeurd

C21

BEERSEL Addendum overeenkomst vzw PIN voor Navigate Youth goedgekeurd

Editiepajot_bart_devill___beersel
EP
 

 

Op 25 januari 2020 keurde de gemeenteraad de samenwerkingsovereenkomst met vzw PIN goed voor de organisatie van het project 'Navigate Youth'. De jongste gemeenteraad keurde een verderzetting goed. Navigate Youth heeft als doel nieuwe inwoners van buitenlandse herkomst tussen 3 en 18 jaar te oriënteren binnen het lokaal vrijetijdsaanbod en hen toe te leiden naar duurzame vrijetijdsactiviteiten, naar Beerselse verenigingen en naar de sportclubs. Een verleng ing van het project stond op de agenda van de jongste gemeenteraad. Bevoegd schepen Elsie De Greef(N-VA): “Wegens de grote meerwaarde van het project Navigate Youth, willen we dit verderzetten met een projectmedewerker van vzw PIN op B-niveau.

Om de opschaling van een LDE medewerker naar een projectmedewerker mogelijk te maken, dient een addendum toegevoegd te worden aan de samenwerkingsovereenkomst tussen vzw PIN en gemeente Beersel. “ Ook werd een overeenkomst met betrekking tot indexering loonschaal toeleider onthaalgesprekken goedgekeurd.

 Ook het afsluiten van een overeenkomst Scholenproject in  GBS Blokbos Lot kreeg de zegen van de gemeenteraad. Basisschool Blokbos in Lot heeft een stijgend aantal laaggeschoolde anderstalige ouders die de schooltaal moeilijk begrijpen. Door een cursus Nederlands aan te bieden geven we hen de kans om hun Nederlands te versterken en hun betrokkenheid tot de school te vergroten. Gemeente Beersel doet hiervoor een beroep op LIGO, het Centrum voor Basiseducatie dat het meest expertise heeft met deze doelgroep. De cursus gaat door van 13 februari tot 26 juni 2023 op maandagvoormiddag in Buurthuis Babbellot. De totale kostprijs bedraagt 7,5 euro waarvan de cursisten 2 euro betalen, 5,5 euro per cursist worden ten laste genomen door de gemeente. De huurprijs voor 15 voormiddagen in Babbellot bedraagt 450 euro en worden eveneens ten laste genomen door de gemeente. Beide agendapunten werden bijna unaniem goedgekeurd, enkel Klaas Slootmans(Vlaams Belang) stemde tegen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 jan 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 22 mrt 2023
Hugo Devillé | 22 mrt 2023

archief