BEERSEL Nieuwe reeks van tentoonstellingen wordt opgestart

C21

BEERSEL Nieuwe reeks van tentoonstellingen wordt opgestart

Editiepajot_bart_devill___destelheide_jan23
foto Bart Devillé
 

 

Van 9 februari tot 30 april 2023 loopt in Destelheide, Centrum voor Jeugd, Kunst en Creatie de tentoonstelling ‘Koppel-teken/s’, de eerste in een nieuwe reeks van vier expo’s rond de band tussen twee kunstenaars.

 In 2023 zijn dat Jan Van Imschoot en Libasse Ka. Nog tot eind april kan je gratis hun werk zien in de expohal van Destelheide. De komende vier jaar maakt curator Willem Elias in de exporeeks ‘Koppel-tekens/s’ telkens de koppeling tussen een gevestigde waarde en een aankomende. In het eerste luik zijn dat dus Jan Van Imschoot en Libasse Ka.

 

Jan Van Imschoot werd in 1963 geboren in Gent, en woont en werkt sinds 2013 in Frankrijk. Zijn oeuvre wordt gekenmerkt door kritische en dramatische thema's. “Hoewel Jan Van Imschoot het groteske niet schuwt en van verfijnde ironie vaak overgaat naar een sarcastische stamp in ‘de mannelijke organen’, heeft hij toch een zeer intellectuele relatie met de wereld in het algemeen en met de kunst in het bijzonder”, zegt curator Willem Elias. “Vloekend en tierend zoals bij de waarheden uit een volkscafé, maar intelligenter.” Jan Van Imschoot werkt samen met de Parijse/Brusselse galerie Templon. In februari dit jaar wordt een boek over het werk van Jan Van Imschoot voorgesteld in het Gentse S.M.A.K., waar hij in de herfst een grote tentoonstelling heeft.

Libasse Ka werd in 1998 geboren in Camberène (Dakar, Senegal), maar woont al lang in het Vlaamse Asse. “De sporen van zijn Afrikaanse origine zijn er in zijn werk, maar hij kent ook de Vlaamse cultuur erg goed”, vertelt curator Willem Elias. “Libasse is op zoek naar zijn eigen stijl, wat niet wegneemt dat hij al een eigen handschrift heeft. Kunstenaar zijn, is kunst maken. En dat zit er bij Libasse in.” In Destelheide toont Libasse Ka een selectie van zijn abstracte werken. Op donderdag 9 februari opent Destelheide de expo in het bijzijn van Jan Van Imschoot en Libasse Ka, en curator Willem Elias. Je bent van harte welkom vanaf 19u. De expo is tot 30 april elke weekdag gratis te bezoeken van 9u tot 17u.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 jan 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 22 mrt 2023
Hugo Devillé | 22 mrt 2023

archief