Beersel maakt nu al werk van Blokspot voor 2023

C21

Beersel maakt nu al werk van Blokspot voor 2023

Editiepajot_bart_devill___bruno_l_schepen1
Schepen van jeugd Bruno Lerminiaux / ingezonden foto
 

 Nu de eerste examenperiode voor de hogescholen en universiteiten achter de rug zijn sluit Beersel ook de deuren van blokspot voor deze periode. De eindevaluatie wordt dan ook opgemaakt. Het kan niet worden ontkend: De vraag / nood bleek duidelijk groter dan het aanbod, en dus kan men alleen maar met een positief gevoel terugkijken op een meer dan geslaagde editie. Een uitbreiding voor volgende edities lijkt dan ook onhoudbaar. Gemeente Beersel voorzag vanaf 24 december t.e.m. 3 februari 2023 een blokspot: een rustige ruimte om te studeren.

Bevoegd schepen, Bruno Lerminiaux(N-VA): “Op deze manier wil Beersel studenten zo goed mogelijk ondersteunen in de voorbereiding van de examens. Voor deze blokspot werkt de gemeente samen met enkele vrijwillige studenten die voor een consequente opening zorgen. “

 

Een en ander vond plaats  in DOC Alsemberg van 24 december tot en met 3 februari, elke dag; telkens van 8u30 tot 21u. Waar de geïnteresseerden konden van genieten: Stille ruimte, elektriciteit aan elke tafel, Wifi met wachtwoord, toiletten en koffie of thee. Studenten van 16 tot 30 jaar konden hier gebruik van maken. Tijdens de voorbije kerstvakantie maakten hier 50 studenten(maximum aantal) gebruik van. Periode na de Kerstvakantie dagelijks ongeveer 25 studenten. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 feb 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 22 mrt 2023
Hugo Devillé | 22 mrt 2023

archief