BEERSEL - Schermen geplaatst voor kikker- en paddentrek in de Haakstraat

C21

BEERSEL - Schermen geplaatst voor kikker- en paddentrek in de Haakstraat

Editiepajot_bart_devill___haakstraat
Foto Bart Devillé
 

 Ook dit jaar slaan Natuurpunt Beersel, Natuurpunt Halle, de gemeentediensten van Beersel en Halle en vele vrijwilligers de handen in elkaar om ervoor te zorgen dat de duizenden kikkers en padden veilig de voortplantingspoelen bereiken.

 

Initiatiefnemer van de Haakstraat in Beersel, Christine Goessens verwacht dat binnenkort, wanneer de omstandigheden gunstig zijn, kikkers, padden en salamanders massaal zullen ontwaken uit hun winterslaap om aan de grote trek te beginnen. Amfibieën brengen de winter door aan land, ingegraven in een ondergrondse holte of onder een hoop bladeren. In februari wanneer de avondtemperaturen rond 8°C zijn trekken ze naar hun voortplantingspoel met als enig doel een partner zoeken en zorgen voor het nageslacht. Aangezien ze in de Haakstraat en de Fazantenlaan de straat oversteken eindigt de tocht op weg naar nieuw leven vaak in een platte dood. Daarom worden schermen geplaatst die de amfibieën naar de ingegraven emmers of tunnel leiden. De vrijwilligers controleren deze dagelijks en brengen de verliefde kikkers en padden naar de poel. Elk jaar worden er op deze manier duizenden kikkers, padden en salamanders overgezet. Voor wat de kikkers betreft is dit één van de meest succesvolle populaties in Vlaanderen. We zijn dan ook heel fier bij te dragen aan dit succes.

 

De Beerselse schepen van dierenwelzijn Elsie De Greef (N-VA) helpt graag mee aan de actie. Met veel plezier plaatst zij mee de schermen en zet zij dieren over. Nu de Haakstraat definitief éénrichtingsstraat is geworden kan het overzetten ook op een meer veilige manier gebeuren. Zij heeft heel veel waardering voor al de vrijwilligers en dankt iedereen voor dit prachtige werk.

Wenst u ook mee te helpen aan de overzetactie? Graag een mail naar chrisgoessens@yahoo.com

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 feb 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 22 mrt 2023
Hugo Devillé | 22 mrt 2023

archief