REGIO - Eerste woonmaatschappij van Vlaams-Brabant

C21

REGIO - Eerste woonmaatschappij van Vlaams-Brabant

Scherm__afbeelding_2023-02-15_om_10
Dirk Pieters - voorzitter, Bart Vranken - directeur, Oscar Decoster – voormalig voorzitter van Woonpunt Zennevallei
 

Zeg niet langer sociale huisvestingsmaatschappij of sociaal verhuurkantoor als je het hebt over sociaal wonen. Voortaan spreken we van een woonmaatschappij. De fusie tussen  SVK Zuidkant en Woonpunt Zennevallei is nu door Minister Diependaele officieel erkend. Door die ministeriële erkenning als woonmaatschappij, gaan ze samen verder onder de naam Woonpunt Zennevallei (WPZ). Beide teams werkten in 2022 reeds samen. Vanaf 2023 worden ook de activiteiten van beide organisaties gebundeld in één organisatie: de woonmaatschappij, de eerste van Vlaams-Brabant.

 

De doorverhuuractiviteiten van het sociaal verhuurkantoor Zuidkant worden voortgezet in de nieuwe woonmaatschappij. Eigenaars die hun eigendom verhuurden via het verhuurkantoor kunnen nu terecht bij Woonpunt Zennevallei, net als de sociale huurders. “De samensmelting van onze activiteiten is vooral een groot voordeel voor onze kandidaat-huurders. Vaak stonden ze ingeschreven bij verschillende woonactoren met elk hun eigen wachtlijst. De bedoeling is dat dit samengebracht wordt en dat het eenvoudiger wordt voor de klant”, zegt Bart Vranken, directeur van woonmaatschappij Woonpunt Zennevallei. Voor de huurders en eigenaars verandert er voorlopig niets en blijft men dezelfde dienstverlening verzekeren.

 

De eengemaakte woonmaatschappij beheert nu over de 2.000 sociale woongelegenheden en zal dit aantal in de loop van 2023 nog zien groeien. De fusie met SVK Zuidkant is immers slechts de eerste stap. De Vlaamse regering heeft een nieuw werkingsgebied afgebakend: Halle-Vilvoorde/Zuid. Daarbinnen kan slechts één woonactor erkend zijn als woonmaatschappij. Om sociaal te (ver)huren kan je dan enkel nog terecht bij die ene woonmaatschappij per werkingsgebied. Er worden nog woningen overgenomen van SVK Webra, Providentia en op termijn ook De Gewestelijke Maatschappij voor VolkshuisvestingBart Vranken licht toe:  De gesprekken met de betrokken partijen zijn lopende, we proberen het stapsgewijs aan te pakken. Het is een extra uitdaging naast de nodige uitbreiding van het aantal sociale woningen en de renovatie van ons huidig en over te nemen patrimonium. We zijn er echter van overtuigd dat we als woonmaatschappijteam de klus zullen klaren. ”

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 feb 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 22 feb 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 15 feb 2024
Hugo Devillé | 14 feb 2024
Hugo Devillé | 12 feb 2024
Marc Sluys | 12 feb 2024
Roger Swalens | 10 feb 2024

archief