Halle, Beersel en Sint-Pieters-Leeuw organiseren intergemeentelijke noodplanoefening

C21

Halle, Beersel en Sint-Pieters-Leeuw organiseren intergemeentelijke noodplanoefening

Scherm__afbeelding_2023-02-15_om_19
@ Ingrid Depraetere
 

Op woensdag 15 februari organiseerde de stad Halle samen met de gemeenten Beersel en Sint-Pieters-Leeuw een intergemeentelijke noodplanoefening. Bedoeling van de 3 lokale besturen is om met de crisisverantwoordelijken binnen de zone samen de plannen rond rampenbestrijding in te oefenen. Dat moet zorgen voor een vlotte samenwerking bij noodsituaties.
Tafeloefening met rampscenario’s
Op woensdag 15 februari slaan de stad Halle en de gemeenten Beersel en Sint-Pieters-Leeuw de handen in elkaar voor een intergemeentelijke noodplanoefening binnen de Politiezone Zennevallei. In de raadzaal van het stadhuis van Halle krijgen de crisisverantwoordelijken binnen de zone eerst een theoretische toelichting waarbij ook ervaringen vanop het terrein worden gedeeld. Daarna volgt een tafeloefening met verschillende scenario’s. Er staan theoretische rampenoefeningen in de verschillende gemeenten op de planning, waaronder ook een scenario dat zich afspeelt op Carnaval Halle.
Samenwerking in noodsituaties
Bedoeling van deze interdisciplinaire noodplanoefening is om de 3 lokale besturen van Halle, Beersel en Sint-Pieters-Leeuw samen te brengen met de brandweer Vlaams-Brabant West, de Politiezone Zennevallei, het Rode Kruis Halle en Sint-Pieters-Leeuw, de spoeddienst van het Algemeen Ziekenhuis Sint-Maria Halle, de diensten evenementen en communicatie en Halattraction, organisator van Carnaval Halle. Door met alle actoren de verschillende noodplannen samen te bestuderen, willen we ervoor zorgen dat de samenwerking in noodsituaties vlot verloopt. Zo weet iedereen wat hem of haar te doen staat in een noodsituatie, zoals een brand, gaslek, bommelding of massale vechtpartij.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 feb 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 24 nov 2023
Hugo Devillé | 21 nov 2023
Hugo Devillé | 16 nov 2023

archief