Olympic Essenbeek HALLE krijgt toelage voor vernieuwing atletiekpiste HUIZINGEN

C21

Olympic Essenbeek HALLE krijgt toelage voor vernieuwing atletiekpiste HUIZINGEN

Huizingen_atletiekpiste_oeh_
 

De atletiekpiste in het provinciedomein van Huizingen is al enkele jaren aan vernieuwing toe. De provincie pakt de piste binnenkort aan en vraagt hiervoor ook een investering van Olympic Essenbeek Halle vzw. De stad geeft de atletiekclub een eenmalige subsidie om dat mee mogelijk te maken.

 

De Halse sportclub Olympic Essenbeek Halle vzw is al enkele jaren actief op de atletiekpiste van het provinciedomein in Huizingen en heeft heel wat topsporters in zijn rangen. Zeven onder hen maakten hun opwachting op de voorbije Olympische Spelen in Tokio. Maar de infrastructuur in Huizingen voldoet al een tijdje niet meer aan de kwaliteitseisen voor topsport. Na de oproep vanuit Sport Vlaanderen om in te zetten op de aanleg en renovatie van bestaande atletiekpistes, heeft de provincie beslist om de piste te vernieuwen. Ze vraagt daarbij ook een investering van Olympic Essenbeek Halle vzw. OEH kan jammer genoeg geen beroep doen op het subsidiereglement voor het verbouwen van verenigingslokalen omdat de infrastructuur niet op het grondgebied van Halle ligt. Toch wil de stad de club ondersteunen en ze kent OEH daarom éénmalig een nominatieve toelage toe. Die bedraagt 10% van de kostprijs van de renovatie van de sportinfrastructuur, met een maximum van €50.000. 

 

Mee investeren in de bestaande infrastructuur van de provincie is volgens de stad Halle een goede keuze omdat Halle niet beschikt over een eigen atletiekpiste die geschikt is voor topsport. De bestaande atletiekpiste aan de Bres voldoet niet qua afmeting en zal in de toekomst verdwijnen voor het stadsvernieuwingsproject RUP De Bres. Omdat het gaat om bovenlokale sportinfrastructuur, gebruiken ook Hallenaren de piste. Olympic Essenbeek Halle is bovendien een erkende Halse club met meer dan 600 leden. Het is de enige Halse atletiekclub met een werking van die omvang. Zij organiseren ook de jaarlijkse Hyacintenjogging, een belangrijke sportief evenement in onze stad. “Het dossier van de vernieuwing van de atletiekpiste in Huizingen sleepte al heel wat jaren aan”, zegt schepen van Sport Pieter Busselot. “We zijn blij dat we als stad de verschillende partijen rond de tafel wisten te brengen en deel kunnen zijn van de oplossing. Zo kan Olympic Essenbeek Halle met vertrouwen naar de toekomst kijken.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 mrt 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 22 feb 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 15 feb 2024
Hugo Devillé | 14 feb 2024
Hugo Devillé | 12 feb 2024
Marc Sluys | 12 feb 2024
Roger Swalens | 10 feb 2024

archief