Young Dancers Competition, de grootste danswedstrijd van België in De MEENT die ballet, jazz en contemporary samenbrengt

C21

Young Dancers Competition, de grootste danswedstrijd van België in De MEENT die ballet, jazz en contemporary samenbrengt

Img_1411
 

 Op 4 en 5 maart 2023 gaat in De Destelheide te Dworp 'Young Dancers Competition', de grootste danswedstrijd van België die ballet, jazz en contemporary samenbrengt. Deze vijfde editie klokt af op 375 dansers uit alle hoeken van België, uit 4 verschillende landen en allen tussen 7 en 25 jaar. 

Deze wedstrijd is er zowel voor amateurdansers als voor pre-professionele dansers en ongeacht hun niveau, het is mooi te zien hoe hard iedereen voor deze wedstrijd heeft getraind de voorbije maanden. Ze inspireren elkaar op dit evenement, waar ook 8 workshops worden georganiseerd, met telkens leerkrachten uit het buitenland. Ook de juryleden komen uit Hongarije, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland. Zo zal er ook een talentscout aanwezig zijn van de Nationale Ballet Academie van Amsterdam. 
Uiteraard horen bij een wedstrijd ook bekers en medailles, maar hier maakt de organisatie het toch wel extra speciaal met het uitdelen van bijna 50 scholarships/beurzen komende van internationale en nationale dansscholen en ook professionele instituten. Men wil zo het aanstormende talent ondersteunen en een duwtje geven voor de toekomst. 
Vele kandidaten die in het verleden deelgenomen hebben, hebben dankzij deze beurzen een dansparcours verder uitgestippeld in het buitenland. 
Katrin Schrader, een (Belgische) balletsoliste van Les Ballets De Monte Carlo in Monaco, is meter van het evenement en ook zij ondersteunt de wedstrijd door het schenken van een prijs aan de 'Most promising young talent of the competition'. 
 
De organisatie van deze danswedstrijd zelf, Ballerino Dansstudio's uit Lembeek en Pepingen, won afgelopen maand zelf een uitzonderlijke prijs op de European Ballet Grand Prix in Wenen, Oostenrijk. Ze wonnen de 'Highest Achievements of Pedagogical Work' en behaalden de hoogste score van deze wedstrijd met een groepsdans met hun leerlingen in een choreografie van Magali Berael. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 mrt 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 27 feb 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 22 feb 2024
Hugo Devillé | 15 feb 2024
Hugo Devillé | 14 feb 2024
Hugo Devillé | 12 feb 2024
Marc Sluys | 12 feb 2024

archief