BEERSEL - Elektrische deelwagens ingehuldigd in Beersel

C21

BEERSEL - Elektrische deelwagens ingehuldigd in Beersel

Editiepajot_bart_devill___deelwagens_beersel
ingezonden foto
 

 

Autodelen heeft vele voordelen. Daarom ondersteunt de gemeente Beersel de opstart van autodelen. Op het voorplein van Sint-Victor te Alsemberg staan twee elektrische deelwagens  en deze werden officieel ingehuldigd.

 

 

Burgemeester Jo Vander Meylen(Lijst Burgemeester) verwelkomde de aanwezigen met een woordje uitleg over het burgemeestersconvenant. Jos Savenberg(Open Vld), schepen van milieu Beersel lichtte het lokaal klimaatverhaal toe, ambities van gemeente Beersel en gaf een woordje uitleg over de elektrische deelwagens van Cambio en de laadpaal. Dennis Bultereys, schooldirecteur, had het over de impact op de school en gebruik personeel. Ook viel er nog een woordje uitleg te horen van Team Deel de Zon en volgde een demonstratie. Inwoners van Beersel kunnen vanaf nu gebruik maken van twee volledig elektrische deelwagens van

Cambio, die op het plein voor de Sint-Victor school te Alsemberg staan. Deze deelwagens laden op zonne-energie, afkomstig van de zonnepanelen die op het dak van de school staan. Cambio autodelen is een flexibele formule die ideaal is voor wie de auto sporadisch nodig heeft en minder dan 11.000 km per jaar rijdt. Dankzij autodelen rijdt je zonder zorgen, want over onderhoud, keuring, herstellingen, administratie,.. hoef je je geen zorgen te maken.

 

Dankzij een speciale kortingscode kunnen inwoners van Beersel tot eind juni 2023 gratis instappen en betalen zij geen instapkosten. Bovendien krijg je met een Cambio-abonnement toegang tot het volledige Cambio-wagenpark in België. Wie meer wil te weten komen over hoe autodelen precies in zijn werk gaat en wat de voordelen zijn, kan zich inschrijven voor de infosessie op 23 maart 2023 om 20u in het Biercentrum de Lambiek. Inschrijven is verplicht en kan via cambio.be/Beersel. Dit project werd opgestart door de gemeente in samenwerking met de burgercoöperatie Pajopower en is mogelijk mede dankzij het DeeldeZon-project en een subsidie van Stroomversnellers.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 mrt 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 22 feb 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 15 feb 2024
Hugo Devillé | 14 feb 2024
Hugo Devillé | 12 feb 2024
Marc Sluys | 12 feb 2024
Roger Swalens | 10 feb 2024

archief