BEERSEL - Het was weer eens prijs in Wauweringen

C21

BEERSEL - Het was weer eens prijs in Wauweringen

Editiepajot_bart_devill___waterlek_wauweringen
Foto Bart Devillé
 

 

In de wijk Wauweringen(deelgemeente Dworp) was het de voorbije dagen eens te meer leuk rijden voor de automobilisten tijdens de morgen- en avondspits, voor hen die van Dworp uit de Brusselse Ring wilden bereiken en die er van terug keerden. Werken door Farys op de Alsembergsesteenweg in de wijk Wauweringen te Dworp zijn stilaan een vertrouwd en bijna wekelijks beeld tussen Boelekewis en de Ford garage (minder dan 500m).
Sinds 2016 worden de inwoners van deze wijk geconfronteerd met regelmatige waterlekken met als gevolg lange files en onderbroken fiets- en voetpaden. Tijdelijke verkeerslichten blijven in het weekend werken, zoals de voorbije dagen, niettegenstaande er niet wordt gewerkt. Wat is er fout met de waterleidingen? Kwatongen beweren dat er met minderwaardig en goedkoper materiaal wordt gewerkt….Ook dat de waterleidingen zouden verouderd en versleten zijn.

Bijvoorbeeld in december 2016 al kreeg Wauweringen af te rekenen met drie lekken in de waterleidingen op één maand tijd, tientallen bewoners moesten het meerdere uren zonder water stellen. De problemen begonnen in de ochtend. . Door een waterlek liep het voetpad onder water. Watermaatschappij Farys kwam ter plaatse, net als enkele arbeiders die alles in het werk stelden om het euvel zo snel mogelijk te verhelpen. Het voetpad werd opengegooid en het beschadigde stuk van de buis werd vervangen. Na 13 uur stroomde er bij de getroffen bewoners opnieuw water uit de kranen. En die bewuste maand december viel dit 3X voor. Toch beweerde Fatys dat de bewuste leidingen in perfecte staat verkeren. De watermaatschappij plande toen dan ook geen definitieve herstelling van de ledingen…… De bewoners langs de Alsembergsesteenweg vragen zich dan ook met reden af wat de oorzaak van die lekken kan zijn en wie wat doet?!........... Burgemeester Jo Vander Meylen(Lijst Burgemeester) : “ Het klopt dat er een aantal lekken zijn geweest op de drinkwaterleiding in Dworp . Farys heeft deze ondertussen hersteld en de signalisatie weggenomen. Het betreft inderdaad oudere leidingen, wat ze gevoeliger maakt voor mogelijke lekkage. Er zijn voor zover wij weten geen structurele vernieuwingen voorzien van de waterleidingen. Het betreft hier wel de Alsembergsesteenweg, die in beheer is van AWV. Wij kennen dan ook niet hun afspraken met Farys bij het vernieuwen van het fietspad. De gemeente Beersel gaat steeds in gesprek met de nutsmaatschappijen bij nieuwe rioleringswerken en wegenwerken zodat zijn hun leidingen kunnen vernieuwen/verleggen indien nodig. Ik heb ook aan Farys laten vragen of er daar structurele problemen met minderwaardige leidingen zouden liggen maar daarvan kreeg ik nog een feedback. “ .

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 mrt 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 22 mrt 2023
Hugo Devillé | 22 mrt 2023

archief