Beersel blijft scoren als Fair Trade Gemeente

C21

Beersel blijft scoren als Fair Trade Gemeente

Editiepajot_bart_devill___beersel_fairtradegemeente
ingezonden foto
 

 

Fair Trade Gemeente en Beersel zijn niet meer te scheiden van elkaar en zijn een vanzelfsprekendheid geworden. Bij de Fair-O-meter behaalde Beersel nu een A-score en herbevestigt de titel van Fair Trade Gemeente.Gemeente Beersel herbevestigde haar titel als FairTradeGemeente via de Fair-O-Meter, de tweejaarlijkse barometer van het lokaal engagement voor een faire wereld.

Beersel maakt deel uit van een Vlaams netwerk van 193 Vlaamse en meer dan 2.200 Fair Trade Towns en zet mee de schouders onder de vernieuwde campagne van ‘Faire Gemeenten’. Zo engageert de gemeente zich om nog meer lokaal, ecologisch en fair te handelen.
Beersel heeft de Fair-O-Meter ingevuld en daarmee is het engagement als Fair Trade Gemeente op 6 criteria geëvalueerd. Het gaat over het engagement van het gemeentebestuur in samenwerking met lokale winkels en horeca, scholen, bedrijven en organisaties. Daarnaast peilt de Fair-O-Meter ook naar de mate waarin we als gemeente communiceren over ons engagement, of er al dan niet een lokale groep van vrijwilligers is die de campagne mee uitbouwt én of we  inspanningen doet voor lokale en duurzame voeding. Op deze tweejaarlijkse zelf-evaluatie kreeg Beersel score A, wat de hoogst mogelijke score is.

 

Het kan niet meer worden ontkend: Beersel wordt een faire gemeente met lef. Waar het op neer komt? Beersel zet samen met 193 andere Vlaamse gemeenten en steden de schouders onder de vernieuwde “Faire Gemeenten” campagne: een omslag waarbij de campagne, en de 4 stichtende organisaties erachter (Fairtrade Belgium, Oxfam België, Rikolto en 11.11.11), volop willen inzetten op de LEF-principes: lokaal, ecologisch en fair denken en doen. .

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mrt 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 02 jun 2023
Hugo Devillé | 31 mei 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief