Gordel pakt in de Druivenstreek uit met een trailparcours maar ook HUIZINGEN blijft

C21

Gordel pakt in de Druivenstreek uit met een trailparcours maar ook HUIZINGEN blijft

Scherm__afbeelding_2023-03-31_om_17
 

De Druivenstreek is de ‘focusregio’ van de volgende editie van de Gordel op 3 september 2023. Nieuw dit jaar is een indrukwekkend ‘trailparcours’ voor avontuurlijke lopers, dwars door de Druivenstreek. In Overijse komt er een evenementenlocatie die dient als trekpleister, maar ook in Hoeilaart, Huldenberg, Bertem en Tervuren komen er sfeerpunten. Deelnemers kunnen doorheen de hele Vlaamse Rand fietsen en wandelen naar hartenlust. “We gaan resoluut voor de oorspronkelijke boodschap van de Gordel, die het groene en het Vlaamse karakter van de Rand in de kijker zet”, zegt minister van Vlaamse Rand Ben Weyts. “Tegelijkertijd zorgen we jaar na jaar ook voor nieuwigheden, die het aanbod verder verrijken”. 
De eerste zondag van september staat in het teken van de Gordel in de Vlaamse Rand. Het is geen sportmanifestatie zoals er vele anderen zijn, want de Gordel viert ook het groene en het Vlaamse karakter van de Rand.  Er zijn de bekende fiets- en wandeltochten, de optredens en andere randanimatie, maar er zijn de laatste jaren ook steeds meer nieuwigheden. Naast de klassieke gordel van 100 kilometer, die op korte tijd opnieuw erg populair werd, is er bijvoorbeeld ook de rit van 125 kilometer doorheen de streek. Vorig jaar genoten 9.000 mensen nog van het veldrijden. De originele boodschap van de Gordel blijft hetzelfde, maar het aanbod voor de deelnemers wordt voortdurend vernieuwd. 
Op zondag 3 september 2023 zal de Druivenstreek de ‘focusregio’ van de Gordel zijn. In Overijse zal een grote evenementenlocatie dienen als trekpleister, maar er komen ook sfeerpunten in Hoeilaart, Huldenberg, Bertem en Tervuren. Daarnaast blijft er ook een Gordeltrefpunt in Huizingen. Nieuw dit jaar is een indrukwekkend ‘trailparcours’ van wel 20 kilometer, dat avontuurlijke lopers over onverharde paden door de hele Druivenstreek loodst. 
Deelnemers van de Gordel kunnen niet alleen genieten van al het groen in de Vlaamse Rand: ze kunnen dat groene karakter ook mee helpen versterken. Wie zich registreert via www.devlaamserandboomt.be zorgt voor de aanplanting van een extra ‘Gordelboom’ per geregistreerde deelnemer. “We hadden aanvankelijk de ambitie om deze regeerperiode 100.000 extra bomen en struiken te planten in de Vlaamse Rand, maar wegens succes hebben we die ambitie ondertussen verdubbeld”, zegt Weyts. “We hebben nu de campagne ‘De Vlaamse Rand boomt’ om nog eens een extra 100.000 bomen en struiken te planten. De deelnemers van de Gordel kunnen ook hun steentje bijdragen.”
“Het Provinciedomein Huizingen verwelkomt ook dit jaar vele Gordelaars”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde van de provincie Vlaams-Brabant. “De successen van vorig jaar gaan we herhalen. Dit doen we met onze drie podia, de Gordelcross en de massa’s animatie die we voorzien, speciaal voor de Gordelaars en voor de vele gezinnen met kinderen die jaarlijks naar onze evenementenweide komen. Nieuw voor Huizingen is dat de pelotons vanuit het domein zullen vertrekken.”
Burgemeester van Overijse Inge Lenseclaes: “Het is de eerste keer dat we met een streek focuslocatie zijn voor de Gordel, de Druivenstreek. Dit is echter niet het enige nieuwe. Daarnaast voegen we dit jaar nog een ander sportief element toe aan de Gordel. Vanaf dit jaar kan je dus ook natuurlopen (ook lange afstand). Het lopen gebeurt langs de holle wegen, landbouwplateau’s, langs de beken en bossen en langs onze serres die zo typisch zijn voor onze prachtige Druivenstreek”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 mrt 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 mei 2024
Hugo Devillé | 21 mei 2024
Hugo Devillé | 21 mei 2024
Hugo Devillé | 20 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 14 mei 2024
Hugo Deville | 13 mei 2024
Hugo Devillé | 13 mei 2024

archief