BEERSEL - “Tuin der Onlusten” opent opnieuw de deuren

C21

BEERSEL - “Tuin der Onlusten” opent opnieuw de deuren

Editiepajot_bart_devill___tuin_der_onlusten
Ingezonden foto
 

 

De expo “Tuin-Tentoonstelling” in “Tuin der Onlusten” Klutsstraat 24 1652 Alsemberg is al lang geen onbekende meer en ook dit jaar kan men er opnieuw of voor de eerste maal kennis mee maken. Dit( toegang gratis) op volgende weekends telkens van 11u tot 18u: 27, 28 en 29 mei en 3 en 4 juni. In het Brabantse landschap bloeit jaar na jaar een beelden-tuin.  De 'Tuin der Onlusten' bestaat uit  ruimtelijke creaties in open lucht.  Een opeenstapeling van beelden, installaties, planten en objecten, vormen een coherent “environment”. Dit jaar organiseert men ook nu in de lente een expo. Informatie: Al Balis 0486/806.448, beggaaggeb@gmail.com, albalisartiest@gmail.com, facebook: al balis, Tuin-der-Onlusten-Alsemberg, www.tuinderonlusten.blogspot.be

De interactie en integratie van kunst met de natuur is een constante in deze tuin. Kunst buiten leeft op het ritme van de natuur. Dit environment creëert een aangename conditie om optimaal van kunst en natuur te genieten. Hier kom je op adem.

Deze tuin wordt ervaren als een magische plek, een soort heilige vrijplaats, een ontmoetingsplek voor kunstenaars niet conform de huidige maatstaven.
De ongelooflijke verscheidenheid aan materialen,  de vrolijke kleuren en de associatiemogelijkheden zorgen voor een dubbelzinnige poëzie, grootstad-poëzie in een landelijke omgeving.

De Tuin der Onlusten is gekend als blikvanger tijdens wandelingen in de prachtige natuur tussen Zenne en Zoniën. Langs de straatkant is er heel wat te zien, de nieuwsgierigheid om ook eens te mogen binnen komen is groot.

In de lente is de natuur frisgroen en nog niet te overweldigend waardoor de structuur van de tuin zelf duidelijk naar voor komt. Het ordelijk visueel geheel geeft de sculpturen meer aandacht.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 mei 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 mei 2024
Hugo Devillé | 21 mei 2024
Hugo Devillé | 21 mei 2024
Hugo Devillé | 20 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 14 mei 2024
Hugo Deville | 13 mei 2024
Hugo Devillé | 13 mei 2024

archief