BEERSEL - Pools feest in CC de Meent in kader van Europadag

C21

BEERSEL - Pools feest in CC de Meent in kader van Europadag

Editiepajot_bart_devill___pools_feest
ingezonden foto
 

 

Zondag 7 mei vierden ze in Beersel Europadag, In het kader van deze dag wil de gemeente elk jaar 1 Europees land in het zonlicht zetten. Vorig jaar koos de gemeente voor Italië en dit jaar was het de beurt aan Polen. De Gemeente Beersel heeft ongeveer 400 inwoners die een origine hebben in Polen. Polen is een fantastisch land: mooie natuur, rust, cultuur en heel wat mooie tradities.

Je kon er proeven van typisch Pools eten en ook de Poolse muziek kon niet ontbreken op het feest. Het koor van De Poolse school in Leuven vulde de foyer met mooie liedjes, het ‘Ensemble Spokanie’ zorgde voor traditionele muziek en dans en daarna zorgde ‘SygmaT’ voor de nodige ambiance. Stilzitten was moeilijk, er werd vanaf het eerste liedje gedanst.

En natuurlijk werden de kinderen niet vergeten. Er was een springkasteel, een schminkstand en ze konden er bloemen knutselen in papier, een mooie Poolse traditie rond Pasen om de lente te verwelkomen. 

Om de dag mooi af te sluiten was er nog de film EO, een melancholische film met een ezel als hoofdpersonage.

Elsie De Greef (N-VA), schepen van Europees beleid en CC de Meent: “Ik wil alle mensen die aan ons Pools feest hebben mee gewerkt hartelijk danken en dan ook speciaal onze 2 trekkers Steven Lots en Evi Wouters, zij hebben vandaag al deze mensen bij elkaar gebracht en dat vind ik toch wel iets heel positief! Vele Polen kwamen nog nooit in de Meent, daar hebben we nu verandering in gebracht. Hopelijk zien we elkaar hier nog terug!”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 mei 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 18 jul 2024
Hugo Devillé | 13 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Deville Marc Sluys | 03 jul 2024
Hugo Devillé | 01 jul 2024
Hugo Devillé | 28 jun 2024
Hugo Devillé | 28 jun 2024
Hugo Devillé | 28 jun 2024

archief