BEERSEL Zondagmars van Dworp naar Sint-Genesius-Rode

C21

BEERSEL Zondagmars van Dworp naar Sint-Genesius-Rode

Editiepajot_bart_devill___vlako_dworp
ingezonden foto
 

 

VLAKO marcheerde deze zondag zijn 12de Zondagmars. Ditmaal van het iddilische Dworp als groene wijk van de gemeente Beersel, naar het symbolisch beladen Sint-Genesius-Rode, de enige gemeente die op zijn eentje een corridor zou kunnen vormen naar Brussel, en waar de verfransende invloeden talrijk en groeiend blijken.

In Dworp werden ze ontvangen door de ondervoorzitter van de NVA, Joris Verbist, hij vertelde over de verfransingsdruk in de gemeente Beersel. Daarna werd er gestapt naar de gemeente Sint-Genesius-Rode. Daar werden ze ontvangen door Bruno Stoffels, gemeenteraadslid, met een koele dronk die wegens het goede weer enorm deugd deed.

VLAKO stapt vanaf mei 2022, elke maand van de ene Vlaamse stad naar de andere. Ze worden ontvangen en uitgewuifd, in een ontspannen sfeer door een prominent met Vlaamse overtuiging, die de actie ondersteunt en toespreekt.  Alex Decadt: “Wij vragen al de Vlaamse verenigingen en iedereen daarbuiten om elkaar de hand te reiken en samen een signaal te geven, vreedzaam, volhardend. We willen de verbondenheid, samenhorigheid tonen tussen ons, een gevarieerde groep, alle Vlamingen. We willen een beeld geven van sereniteit en solidariteit, Koppig en doortastend, nooit aflatend, realistisch en pragmatisch, fier en nooit onderdanig. We zullen bewijzen dat de Vlaming met één stem kan spreken. ”Meer info: alcat17@gmail.com, www.vlaamsekoepelbeweging.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 jun 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 05 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024
Hugo Deville | 30 mrt 2024
Hugo Deville | 27 mrt 2024

archief