BEERSEL - Nieuw gebouw Freinetschool De Boomhut ingehuldigd

C21

BEERSEL - Nieuw gebouw Freinetschool De Boomhut ingehuldigd

Editiepajot_bart_devill___inhuldiging_gebouw_freinetschool1
Ingezonden foto
 
Editiepajot_bart_devill___inhuldiging_gebouw_freinetschool2
Ingezonden foto
 

Freinetschool De Boomhut kan voortaan ook gebruik maken van een nieuw duurzaam gebouw in een oase van groen. Het nieuwe gebouw van GO! Freinetschool De Boomhut ligt in een waardevol groen gebied. De inplanting van het gebouw gebeurde met respect voor het omliggende landschap. Met veel open ruimte en het behoud van waardevolle elementen sluit het nieuwe gebouw naadloos aan bij de groene omgeving. De natuurlijke kleuren en de warmte van hout versterken niet alleen het duurzame karakter van de school maar zorgen ook voor een inspirerende leeromgeving. Een opvallend kenmerk van de renovatie is de opvang van regenwater. Een wadi vangt het regenwater op dat vervolgens infiltreert in de grond. De renovatie en nieuwbouw werd gefinancierd door het GO! en GO! Scholengroep Brussel. De nieuwbouw werd ingehuldigd in aanwezigheid van Koen Pelleriaux, afgevaardigd bestuurder van het GO!, Jo Vander Meylen, burgemeester en Bruno Lerminiaux, schepen van onderwijs in Beersel.

De oude éénlagige paviljoenstructuren, gebouwd in 1958, werden afgebroken, met uitzondering van de turnzaal uit 1962, die werd behouden. De zaal kreeg een totale make-over en werd omgetoverd naar een polyvalente zaal met eetruimte. Het nieuwe gebouw, met klassen en open leerruimten voor kleuters en lagere schoolkinderen werd ingepland langsheen het bestaande gebouw. Het ontwerp volgt de natuurlijke hoogtelijnen van het terrein. Binnen zorgt een tribune voor een verbindingspunt tussen het gerenoveerde en het nieuwe gebouw.

De indeling van het gebouw met gedeelde gemeenschappelijke leerruimten in de gangen en de verbinding tussen de verschillende klaslokalen sluit aan bij het pedagogisch project van de freinetschool. “We zijn trots op dit unieke project waarbij we bewust kozen voor innovatieve en duurzame technieken en materialen. Hiermee tonen we dat het mogelijk is om mooie functionele gebouwen te creëren met respect voor de omgeving en het klimaat.”, zegt Jurgen Wayenberg, algemeen directeur GO! Scholengroep Brussel.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 jun 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief