26.000 Gordelaars genieten in de Vlaamse Rand

C21

26.000 Gordelaars genieten in de Vlaamse Rand

Scherm__afbeelding_2023-09-04_om_18
 

De Gordel trok vandaag zo’n 26.000 mensen naar de Vlaamse Rand. Naast de vele optredens in en rond het Provinciaal Domein Huizingen trokken vele duizenden streekgenoten en Vlamingen te voet, al lopend of per fiets doorheen de groene pracht van de Vlaamse Rand. “De Gordel is én blijft een manifestatie met een boodschap”, zegt Vlaams minister bevoegd voor de Vlaamse Rand Ben Weyts. “We vieren het groene én het Vlaamse karakter van onze prachtige streek.”

 

De eerste zondag van september is voor vele streekgenoten en vele Vlamingen een dag die met stip aangeduid staat. Op die dag viert de Gordel het groene en het Vlaamse karakter van de Vlaamse Rand. Naast de bekende fiets- en wandeltochten, de optredens en andere randanimatie in het Provinciaal Domein Huizingen en de klassieke Gordelpelotons breidde de Gordel net als vorig jaar ook dit jaar het aanbod uit. Dit jaar konden deelnemers ook kiezen voor een augmented reality-wandeling, een kunstenparcours in het Provinciaal Domein Huizingen, een trailparcours van 23 kilometer of twee graveltochten (van 52 km of 77km) doorheen de Druivenstreek.

 

Weyts, die voorgaande jaren steevast meefietste met één van de wielerpelotons, opteerde dit jaar voor het trailparcours. Een tocht van 23 km met start en aankomst in Kamp Kwadraat in Overijse.  “Als Vlaams minister bevoegd voor de Vlaamse Rand én voor Sport, heb ik geen andere keuze dan deel te nemen. Maar dat is allesbehalve een straf”, geeft Weyts mee. “Het was afzien, maar de prachtige en onbekende paden maakten veel goed”, aldus Weyts. 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 sep 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 18 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 13 jul 2024
Hugo Deville Marc Sluys | 03 jul 2024
Hugo Devillé | 01 jul 2024
Hugo Devillé | 28 jun 2024

archief