Vlaams Belang legt asielopvang Hanenbos en Destelheide op Beerselse gemeenteraad

C21

Vlaams Belang legt asielopvang Hanenbos en Destelheide op Beerselse gemeenteraad

Klaas_slootmans
 

Woensdag buigt de gemeenteraad zich over een motie van het Vlaams Belang over de opvang van 60 asielzoekers in jeugdcentra Hanenbos en Destelheide. De partij eist dat de asielzoekers elders worden ondergebracht en dat de twee locaties als asielopvangplaats worden gesloten.  

Midden september pakte staatssecretaris De Moor (cd&v) en Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (cd&v) de gemeente Beersel in snelheid met de aankondiging dat er met onmiddellijke ingang asielzoekers zouden worden gevestigd in jeugdcentra Hanenbos en Destelheide. Zowel het gemeentebestuur als Vlaams minister Ben Weyts reageerden afwijzend omdat er geen voorafgaandelijk overleg plaatsvond. Verwijzend naar het asielcentrum in Alsemberg zei burgemeester Jo Van der Meylen (Lijst burgemeester) dat het "te veel wordt" en dat er onvoldoende rekening wordt gehouden met de inspanningen die de gemeente reeds levert.  “Voor mij kan dit niet zomaar”, stelde Weyts dan weer op sociale media.

Vlaams Belang-gemeenteraadslid Klaas Slootmans vraagt nu om de daad bij het woord te voegen. “Wanneer de twee grootste meerderheidspartijen N-VA en Lijst Burgemeester geen asielopvang willen, moeten ze dat ook hard maken. “Anders is het praat voor de vaak,” aldus Slootmans, die verder ook zegt dat Beersel geen dumpplaats mag worden van het falend federaal asielbeleid. 

Volgens de Vlaams Belanger is er bij de Beerselse bevolking overogens niet het minste draagvlak om bijkomende asielopvang te creëren. “Ik heb zelden zoveel berichtjes gekregen als de afgelopen dagen, en dat is niet onterecht. Onze scholen en OCMW- en politiediensten zitten nu al op hun tandvlees als gevolg van de grote instroom van sociaal behoevende bevolkingsgroepen uit het Brusselse en de aanwezigheid van een centrum met meer dan 200 asielzoekers in Alsemberg”. Het gemeenteraadslid wil bovendien niet dat Beersel een speelbal wordt in een politiek spel tussen regeringspartijen.  

De partij voegt daarom een motie toe aan de agenda van de Beerselse gemeenteraad dat bepaalt dat de twee centra als asielopvangplaats worden gesloten. Woensdagavond vindt de stemming plaats op de gemeenteraad.  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 sep 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 06 dec 2023
Hugo Devillé | 04 dec 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 04 dec 2023
Hugo Devillé | 24 nov 2023

archief