BEERSEL Gedichtenwandeling kan vanaf vandaag

C21

BEERSEL Gedichtenwandeling kan vanaf vandaag

Editiepajot_bart_devill___gedichtenwandeling_beersel25
Foto Bart Devillé
 

 

Het wordt stilaan een goede gewoonte. Reeds voor de vierde keer op rij kan je aan het begin van het jaar een PoëzieParKoer ontdekken in de gemeente Beersel. Dit jaar werd er een poëtische wandeling uitgestippeld in de deelgemeente Beersel. Voor deze nieuwe editie van het PoëzieParKoer werken de Beerselse cultuurdienst, de bibliotheek en Visit Beersel samen met de school Sint-Victor Beersel.

Op het parcours van de poëtische wandeling van ongeveer 7 kilometer kunnen wandelaars gedichten ontdekken met als thema 'thuis’. Starten doe je aan de gemeentelijke feestzaal in Beersel. Het einde van de wandeling is voorzien aan Sint-Victor Beersel. Elsie De Greef(N-VA), schepen van cultuur en de bib: “Vanaf Gedichtendag, donderdag 25 januari, kan iedereen op pad. De gedichten kunnen gelezen worden tot het einde van de paasvakantie.

In december 2023 lanceerden we een poëziewedstrijd rond het thema 'Thuis'. Heel wat creatieve geesten kropen in hun pen en lieten zich inspireren door het thema. Dichters bouwen immers huizen uit herinneringen, geuren en kleuren. Ze beschrijven de huizen van onze jeugd en de straten van onze dromen. De mooiste woorden ontspruiten vaak op de plek waar we ons het meest thuis voelen. Na een succesvolle inzameling, werden de mooiste, bijzonderste en meest ontroerende gedichten verkozen voor een plekje op het PoëzieParKoer.”

Ook bij deze editie kan je deelnemen aan de bijhorende wedstrijd. Elke wandelaar mag één gedicht als favoriet aanwijzen en maakt kans op een mooie prijs. Op zondag 5 mei worden de prijzen uitgedeeld.

Op de foto van links naar rechts: Diensthoofd cultuur Joke vandenbussche, schepen Elsie De Greef, Nieke Bourgeois medewerker van de bib, schepen Eddy Deknopper, schepen Bruno Lerminiaux, schepen Sonia Van Wanseele en diensthoofd bib Joken Deknopper met haar kinderen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 jan 2024
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024
Hugo Deville | 30 mrt 2024

archief