BEERSEL HALLE, LEEUW PEPINGEN en Preventiewerking ZENNEVALLEI ondersteunen Tournee Minerale

C21

BEERSEL HALLE, LEEUW PEPINGEN en Preventiewerking ZENNEVALLEI ondersteunen Tournee Minerale

Img_8641
 

In februari is het tijd voor de achtste Tournée Minérale! De campagne van De Druglijn roept iedereen op om in februari 2024, voor het eerst of opnieuw, een maand geen alcohol te drinken.

De intergemeentelijke preventiewerking van de lokale besturen van Beersel, Halle, Pepingen, en Sint-Pieters-Leeuw en de Preventiewerking Zennevallei zetten dit jaar gezamenlijk hun schouders onder dit initiatief.

 

De cijfers bewijzen het: Tournée Minérale werkt
95 procent van de Vlamingen kent Tournée Minérale. Elk jaar opnieuw neemt een op de vijf volwassenen deel. En het aantal deelnemers blijft zelfs groeien! En gelijk hebben ze allemaal, want onderzoek van de UGent wees uit dat wie meedoet aan Tournée Minérale een half jaar na de campagne nog steeds gemiddeld twee glazen minder drinkt per week dan voordien.

Doe mee en voel je (alcohol)vrij
Tournée Minérale helpt je om je vrijheid te heroveren op het vlak van alcohol. Je bent vrij van een kater en de daarbij horende verloren dag, vrij van sociale druk om te drinken en vrij om tijdens de rest van het jaar op een doordachte manier zelf te bepalen wanneer je wel of niet een glas drinkt. 

Wie al eerder deelnam heeft het waarschijnlijk wel ervaren: je hebt geen alcohol nodig om je te amuseren! Doe dus mee en ontdek de voordelen van een maand zonder. 

Ook de keuzevrijheid tijdens de maand zonder alcohol is verzekerd, dankzij het grote aanbod aan alcoholvrije dranken in de supermarkten én in de horeca. Zo zijn er opnieuw heel wat Minérale bars en resto’s die inzetten op een goed alcoholvrij aanbod. Je ontdekt ze allemaal op de website.

Beersel, Halle, Pepingen en Sint-Pieters-Leeuw promoten Tournée Minérale ook bij hun lokale dienstencentra, adviesraden en lokale horeca. Zij krijgen alle nodige informatie over het initiatief en een aantal recepten voor heerlijke mocktails. 

Maar ook de artsenkring Zennevallei, Logo Zenneland, de Eerstelijnszone Zennevallei en het AZ Sint-Maria in Halle voeren uitgebreid campagne om een maand lang geen alcohol te drinken. Want wie een alcoholpauze neemt, voelt zich beter, heeft meer energie en slaapt ook beter. 

 

Editie 2024 – Tournée Minérale checkt feiten

Cath Luyten trekt de straat op en vraagt mensen naar de effecten van alcohol op hun gezondheid, slaap, seksleven en welbevinden. Kloppen hun beweringen met de werkelijkheid? Schrijf je in op de nieuwsbrief, of volg Tournée Minérale op Facebook of Instagram, en je komt het te weten.

 

Op je gezondheid

Ga dus de uitdaging aan en drink in februari 2024 geen alcohol. Want ook zonder kan je je perfect amuseren. Meer info vind je op www.tourneeminerale.be .

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 jan 2024
Marc Sluys Hugo Deville
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024
Hugo Deville | 30 mrt 2024

archief