BEERSEL/HALLE Soroptimist Club Beersel vergeet Internationale Vrouwendag niet

C21

BEERSEL/HALLE Soroptimist Club Beersel vergeet Internationale Vrouwendag niet

Editiepajot_bart_devill___soroptimist_beersel
Ingezonden foto
 

 

De leden van Soroptimist Club Beersel-Zennevallei verrasten de kankerpatiënten en het personeel van de borstunit in AZ Sint-Mariaziekenhuis Halle ter gelegenheid van de Internationale Vrouwendag. De dames die op vrijdag 8 maart naar de borstunit in het AZ St Mariakliniek te Halle  kwamen voor hun behandeling, kregen van de leden van Soroptimist Club Beersel-Zennevallei  een mooie roos als ruggesteun in de strijd tegen kanker.

 Ook het verplegend personeel en de medewerkers van deze afdeling  ,die elke dag in de strijd tegen kanker het beste van zichzelf geven, werden niet vergeten. Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in de Europese Unie : 1 op 7 vrouwen wordt in de loop van haar leven geconfronteerd met borstkanker .

Het AZ St Maria en het UZBrussel  bundelen de krachten en de expertise . Sinds 1921 is Soroptimist International een wereldwijde stem voor de rechten van vrouwen, met een vertegenwoordiging in internationale organen zoals de Raad van Europa en de Verenigde Naties.

In de Belgische Soroptimist Unie, met 56 clubs, ijveren dynamische vrouwen van verschillende leeftijdsgroepen en beroepen voor verandering in het leven en de status van vrouwen en meisjes zowel in binnen- als buitenland .

Ook Soroptimist Club Beersel-Zennevallei zet sensibiliseringsacties op o.a. voor geweld tegen vrouwen  en steunt diverse projecten om kansen te creëren voor duurzame , vredevolle veranderingen voor vrouwen en meisjes . Zo heeft de club in 2023 kerstpakketten geschonken aan vrouwen in precaire situaties in samenwerking met de  sociale dienst van Beersel.

Vzw Zonnestraal in Lennik kreeg steun voor de organisatie van een strijk- en naaiatelier voor vrouwen.

Vzw Baobab in St Pieters-Leeuw  mocht trolleys in ontvangst nemen voor de mensen die ze wekelijks helpen .

Het  Overkop huis te Halle werd financieel geholpen voor de opleiding van jongeren .

Ook vzw Horizon die voorleest aan kinderen die het wat moeilijker hebben kon rekenen op Soroptimist club van Beersel-Zennevallei  voor uitstapjes en filmnamiddagen . Soroptimist Club Beersel-Zennevallei is een heel actieve club waarvan de leden eens per maand vergaderen in het Kasteel van Huizingen waar thema’s voor hulp en fondsenwerving aan bod komen.

Info of geïnteresseerd om lid te worden? Aarzel niet en neem contact met:  secretaris.beersel-zennevallei@soroptimist.be .

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 mrt 2024
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024

archief