BEERSEL Nu ook boek over Huizingenaar Jef Wauters

C21

BEERSEL Nu ook boek over Huizingenaar Jef Wauters

Editiepajot_bart_devill___jef_wauters
Ingezonden foto
 

 

Een nieuwe publicatie van het Heemkundig Genootschap van Beersel is “Huizingenaar Jef Wauters: een kolos op de koersvelo “. Net nu de voorjaarsklassiekers betwist worden, komt het Heemkundig Genootschap inderdaad op de proppen met de langverwachte publicatie over wielrenner Jef Wauters. Wielerfanaten Marc Hindrijckx, Jos Van Impe en Hans Vanden Bosch bundelden hun krachten en speurden maandenlang websites af, raadpleegden oude kranten op zoek naar wieleruitslagen, doken in wielerencyclopedieën en identificeerden oude wielerfoto’s.

Het resultaat is een rijkelijk geïllustreerd werk met 175 foto’s, documenten en de volledige palmaressen van alle wielerwedstrijden waar Jef Wauters aan deelnam als beroepsrenner.

Huizingenaar Jef Wauters: een kolos op de koersvelo, En het dorp zal duren, nr. 101-102 is te bestellen door overschrijving van 20 euro (+5 euro verzendkosten) op rekeningnummer BE24 0013 1143 4138 van het Heemkundig Genootschap.

Meer info: heemkunde.beersel@gmail.com

 Hoe het voor Jef allemaal begon? De vele lof die renner Jan Debusscher uit het naburige Dworp oogstte, trok de jonge Huizingenaar Jef Wauters aan om ook wielrijder te worden in 1923. Gezegend met een bonkig lijf en forse, snelle dijen rijgt de beenhouwersgast de overwinningen bij mekaar in de jeugdcategorieën. Na een paar opmerkelijke exploten bij de onafhankelijken krijgt hij in juni 1926 een profcontract voorgeschoteld bij de profploeg Thomann-Dunlop. De overstap verloopt vlot. Vooral in kermiskoersen kan Jef het makkelijk afmaken. Wauters kan onderweg zijn krachten sparen en kiest steevast het juiste wiel. Zo wint hij op 21-jarige leeftijd reeds een etappe in de Ronde van België. En het blijft verder gaan in de goede richting…….. Echt meer dan de moeite waard om het boek te lezen!

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 apr 2024
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 21 mei 2024
Hugo Devillé | 21 mei 2024
Hugo Devillé | 20 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 14 mei 2024
Hugo Deville | 13 mei 2024
Hugo Devillé | 13 mei 2024

archief