Verkiezingsborden Vlaams Belang BEERSEL mikpunt van vandalisme.

C21

Verkiezingsborden Vlaams Belang BEERSEL mikpunt van vandalisme.

Gentsberg_watertoren_alsemberg2
 
Het lijkt erop dat de verkiezingsstrijd ook in Beersel volop is losgebarsten. Op verschillende plaatsen in de gemeente werden verkiezingsborden van het Vlaams Belang afgebroken of bespoten met graffiti. De partij legde intussen klacht neer bij de politie.  
Wie Beersel binnenrijdt, kan er niet naast kijken. Overal duiken verkiezingsborden op in het straatbeeld. Vooral die van Vlaams Belang blijken een doorn in het oog voor vandalen. De afgelopen dagen leidde dat tot een waar kat- en muisspel tussen militanten van de Vlaams-nationale partij en de daders. Vatten kon men de schuldigen echter nog niet.
Kettingzaag
Vooral de driestheid waarmee men tewerk gaat is ongezien reageert lokaal Vlaams Belang-kopstuk Klaas Slootmans. “Op sommige plaatsen werden poten met een kettingzaag verwijderd of zelfs hele borden verwijderd. Dit zijn geen kwajongenstreken, maar georganiseerd politiek vandalisme. Het toont nogmaals aan wie de echte onverdraagzamen zijn.”
Het hoofd laten hangen is echter het laatste waar ze bij het Vlaams Belang aan denken. “Dit bewijst dat de schrik bij onze tegenstanders er goed inzit. Het motiveert ons des te meer om verder te gaan op het ingeslagen pad. Wij laten ons niet intimideren.”

Klacht neergelegd  
De partij diende intussen klacht in bij de politie. Die geven aan extra waakzaam te zullen zijn. “Wij roepen burgers op om wanneer ze vandalisme vaststellen de nummerplaat te noteren, een foto te maken en de politie te bellen”, aldus nog Slootmans.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 21 mei 2024
Hugo Devillé | 21 mei 2024
Hugo Devillé | 20 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 14 mei 2024
Hugo Deville | 13 mei 2024
Hugo Devillé | 13 mei 2024

archief