BEERSEL De oorlog in Oekraïne, wat drijft het Kremlin

C21

BEERSEL De oorlog in Oekraïne, wat drijft het Kremlin

Editiepajot_bart_devill___ria_laenen
Ingezonden foto
 

 

In CC de Meent geeft Ria Laenen, op 23 april,  in deze lezing een actuele uiteenzetting van het conflict tussen Rusland enerzijds en Oekraïne en het Westen anderzijds.

In de vroege ochtend van 24 februari 2022 vielen Russische troepen Oekraïne binnen. Maar hoe is het zover kunnen komen? Waarom viseert het Kremlin juist Oekraïne en wat wil Rusland daarmee bereiken? Welke rol speelt het Westen in dit conflict en welke uitdagingen brengt deze oorlog met zich mee voor de Europese Unie? Ria Laenen schetst in deze lezing de grote lijnen van het verloop van de relatie tussen Rusland en Oekraïne sinds het uiteenvallen van de Sovjet-Unie. Vervolgens geeft ze een actuele uiteenzetting van het conflict tussen Rusland enerzijds en Oekraïne en het Westen anderzijds.

Ria Laenen studeerde Oost-Europakunde aan KU Leuven en aan University College London. Ze verbleef als onderzoeker enkele jaren in de V.S. en gaf ook regelmatig gastcolleges aan Russische universiteiten. Ria Laenen is als docent verbonden aan de Faculteit Sociale Wetenschappen van KU Leuven en doceert vakken over de Russische politiek, de geopolitieke ontwikkelingen in de voormalige Sovjetlanden en de geschiedenis van de internationale politiek sinds 1945. Ze levert regelmatig bijdragen in de Vlaamse media over de actualiteit gerelateerd aan Rusland en de oorlog in Oekraïne.

Deze lezing wordt georganiseerd door de Davindsfonds Academie (016/310670) I.s.m. Davidsfonds regio Beersel (libertewalschot@skynet.be) of 0475 654991 en CC de Meent. Afspraak in CC de Meent dinsdag 23 april van 14u tot 16u. Standaardprijs 30 euro, ledenprijs 23 euro.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 apr 2024
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 21 mei 2024
Hugo Devillé | 21 mei 2024
Hugo Devillé | 20 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 14 mei 2024
Hugo Deville | 13 mei 2024
Hugo Devillé | 13 mei 2024

archief