BEERSEL Parking aan CC de Meent is aan vernieuwing toe

C21

BEERSEL Parking aan CC de Meent is aan vernieuwing toe

Editiepajot_bart_devill___parking_cc_de_meent
Foto Bart Devillé
 

 

Wie wat wil gaan drinken in het Cult Café of een optreden of ander activiteit in CC de Meent bijwonen en zijn/haar auto achterlaten op de parking moet bij regenweer steevast zijn /haar schoenen grondig poetsen…… Het is inderdaad niet meer te doen!

Het gemeentebestuur van Beersel wil inderdaad de parkeerruimte aan de Gemeenveldsite al een tijdje herinrichten en denkt aan een uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen en bestelde hiervoor een studie, waarbij aan het studiebureau ook werd gevraagd om opties in de hoogte te overwegen. Een eerste versie van de betreffende studie werd half maart door studiebureau D&A overgemaakt aan het gemeentebestuur. De Groen fractie in de gemeenteraad, vandaag “WijZijnBeersel”- vroeg in primeur de stukken op en stelt vast dat de parkeertoren waar het gemeentebestuur van droomt minstens 5M€ kost voor amper 45 bijkomende parkeerplaatsen. Aan een parking van drie niveaus, goed voor 225 plaatsen, hangt een prijskaartje van 6.7M€. “Dat is beduidend meer dan de middelen die deze ganse legislatuur geïnvesteerd werd in fietspaden.” Gemeenteraadslid Jan Steyaert: “WijZijnBeersel kiest voor het plan dat 6 jaar geleden reeds op tafel gelegd werd door voormalig schepen Veerle Leroy en vraagt het gemeentebestuur om eindelijk werk te maken van goede afspraken met Colruyt, ZEB en Action. Samen met de 100 plaatsen van het oorspronkelijk plan komt het totaal aantal parkeerplaatsen in de directe omgeving van de gemeenveldsite zo op 450: 115 plaatsen op de in te richten parking, 50 aan de bibliotheek, 20 aan Sint-Victor, 145 plaatsen op de parking van Colruyt Alsemberg en 120 plaatsen aan de ZEB en de Action. “

Burgemeester Jo Vander Meylen: “De knoop gaan we nu niet meer doorhakken. We hebben eigenlijk twee opties gevraagd: een gewone parking of eentje met een verdieping. We hebben momenteel geen voorkeur. De beslissing schuiven we door naar het nieuwe gemeentebestuur. Als wordt geopteerd voor een parking zonder verdiep zullen er toch nog elders parkeerplaatsen moeten gezocht worden. Omwille van plannen van het Agentschap Wegen en Verkeer zullen een groot deel van de parkeerplaatsen aan het Sint-Victorinstituut verdwijnen. Wat de privéparkings in de buurt van omliggende winkels betreft, liggen er sommige zelfs niet op Beersels grondgebied!”  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 apr 2024
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 18 jun 2024
Hugo Devillé | 17 jun 2024
Hugo Devillé | 17 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 17 jun 2024
Hugo Devillé | 17 jun 2024
Hugo Devillé | 12 jun 2024
Hugo Devillé | 10 jun 2024
Hugo Devillé | 10 jun 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 07 jun 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 07 jun 2024

archief